Anglia a világbajnok

678

Június 9-én rendezték meg az I. Mini vb Ceglédet. A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség által rendszeresen megrendezésre kerülő Ceglédi Dühöngő Bajnokság szervezőcsapata harmadik évben hozza tető alá nevében mini, de valójában legnagyobb amatőr kispályás labdarúgótornáját a Malomtószéli sporttelepen. A két évvel ezelőtt indult kezdeményezés során először a Mini Eb majd tavaly a Mini Bl került sorra. Nem is volt kérdés, hogy idén jön a Mini vb.
Esős napra ébredtek június 9-én a szervezők és a csapatok, egész éjszaka komoly vihar tombolt Cegléd felett. A 7:45-ös kapunyitásra elállt az eső, így zavartalanul elkezdődhetett a nevezés, majd a megnyitó, melyen Kónya Ágnes a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnöke a Ceglédi Önkormányzat nevében, majd Kőházi Ádám a szervezők nevében köszöntötte a megjelent csapatokat. A Mini vb Ceglédre 32 csapat nevezett be, de végül 27 indult el és ők vágtak neki a mini világbajnokságnak. Már a csoportkörök során is izgalmas mérkőzéseket láthattak a kilátogató érdeklődők és az épp pihenő csapatok, aminek a végén továbbjutott 16 csapat: Oroszország, Spanyolország, Franciaország, Nigéria, Brazília, Mexikó, Anglia, Kolumbia, Marokkó, Egyiptom, Argentína, Ausztrália, Németország, Svájc, Japán és Tunézia. A csoportok utolsó helyezettjei pedig a vigaszágon folytathatták a tornán, ahol ugyan már mini világbajnokok nem lehettek, de a vigaszági győztes is egy szép serleggel gazdagodhatott, illetve a legjobb góllövő címért folytatott harcban is tovább élhettek a reményeik. Az egyenes kieséses szakasz során több alkalommal is csak a büntetők döntötték el, hogy melyik csapat jut tovább. Az elődöntőbe Franciaország, Anglia, Argentína és Japán került. Az elődöntők után Anglia és Argentína döntőzhetett, de előtte még Japán és Franciaország csapott össze a bronzéremért. A bronzcsatát végül Japán nyerte 2:1-re. Jöhetett a döntő, ahol végig éles küzdelem folyt a pályán, s Anglia 3:1-es győzelmének köszönhetően megszerezte a mini világbajnoki címet. Egy hosszú, a csapatok számára biztosan fárasztó nap után remélhetőleg mindenki úgy tért haza, hogy jó szívvel fog visszagondolni a Cegléden tartott Mini vb-re.
A tornára több mint 10 városból érkeztek a csapatok, közel 270-en rúgták a labdát, a 8 játékvezetőn kívül pedig egy 18 fős szervezői csapat dolgozott azért, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen. A Mini vb Cegléden a kilátogató érdeklődőket is ideszámolva bőven több mint 300-an vettek részt, ami egy nagyszerű számnak mondható szabadidősport rendezvényen. A szervezők külön megköszönték a támogatóknak, hogy segítették a rendezvény megvalósulását.
A Mini vb Cegléd végeredménye
1. Anglia (Mindenki szeret ÁFC)
2. Argentína (Gelbert ECO FC)
3. Japán (Spártaiak)
Vigaszági győztes: Uruguay (Astra)
Gólkirály: Kiss Ferenc (Panama – JFC), Nagy Tibor (Anglia – Mindenki szeret ÁFC) 7-7 gól
A legjobb kapus: Szabó Gergő (Japán – Spártaiak)