Arany minősítést kapott az alsó tagozatos bábcsoport

935

Újabb sikert könyvelhet el a Várkonyi Iskola Örkényi úti tagintézményének bábcsoportja. Ezúttal az alsósok hoztak el arany minősítést a Biatorbágyi megyei bábtalálkozóról. Sőt, a ceglédi gyerekek előadása olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy a vándordíjat is ők kapták.

Újabb oklevél kerülhet fel a Várkonyi Iskola Örkényi úti tagintézményének büszkeségfalára. A 10 éve alakult Vadrózsák bábcsoport sikert sikerre halmoz, és most az alsósokból álló, Rózsabimbók nevű csoport is szép eredménnyel büszkélkedhet. A 21. Biatorbágyi megyei bábtalálkozóról arany minősítéssel tértek haza. A tíz tagú, szorgalmas bábcsoport különleges előadással készült a versenyre.

KÁRPÁTI ZOLTÁNNÉ, pedagógus, bábcsoport vezető: Szívügyem a néphagyomány. Egy magyar népmesét dolgoztunk fel. A címe: A három sejp lány. Mindig úgy dolgozom, hogy a gyerekek összetételére építem az előadást. Főleg lányok szerepelnek idén a bábcsoportomban, és igen cserfesek és ebből a megfontolásból választottam ezt a rövid, de egyszerű mesét.

A gyerekek stábunk kedvéért be is mutatták a versenydarabjukat. A tanárnő némileg átformálta a mese szövegkönyvét, így kerekedett ki egy hangulatos, szórakoztató, ám mégis tanúságos történet.

KÁRPÁTI ZOLTÁNNÉ, pedagógus, bábcsoport vezető: A lányoknak nem szabad megmukkanni, és jön a kérő, elkezd futni a tej és a lányok sejpesen beszélnek. Az az üzenete, hogy ha csendben maradtatok volna, férjhez mehettetek volna. De tágabb értelemben itt arról is van szó, hogy tudni kell mikor megszólalni az élet során.

A második-harmadikos gyerekekből álló bábcsoport hetente egyszer próbál. A bábozás a szép, tiszta beszédet, a szókincset, a memóriát is fejleszti és sokat javít a koncentráció készségen is. A szép, különleges kellékeknek, báboknak is nagy szerepük volt az előadás sikerében.

KÁRPÁTI ZOLTÁNNÉ, pedagógus, bábcsoport vezető: A kellékeket én készítettem. A söprű bábok megálmodója is én vagyok. de az iskolát támogatja az erdélyi gyülekezet. Nevezetesen Koryüek Vera, régen az állami bábszínházból ment nyugdíjba.

Koryürek Vera kolléganője, Maszlai Judit segített a bábok elkészítésében. A megyei versenyről a ceglédi gyerekek nem csak arany minősítést hoztak haza, hanem ők kapták a legkimagaslóbb előadásnak járó vándordíjat is.