Az 5-ik helyért mérkőzhet a CEKK

569

A női kosárlabda NB I/A 5-8. helyéért vívott párharcának első találkozóján, április 16-án a PEAC-Pécs otthonában 82:78-ra nyert a CEKK. A második találkozóra Cegléden április 19-én került sor.
A vendégek kezdtek jobban, a 3. perc végén 10-2-re vezettek. Érdekesség, hogy a pécsiek öt kosarát öt játékos dobta. Közben a CEKK két pontját két sikeres büntetővel Popovic szerezte. A 7. percben Swanier közelről volt eredményes, mellyel 11-12-re alakította az állást, majd a 12. percben Popovic egyenlített. 19-19 után már fej-fej mellett, de sokáig pécsi vezetéssel haladtak a csapatok, a Cegléd először a 17. percben szerzett vezetést Popovic büntetőjével. Az első félidő hajrájában Gorjanácz kétszer is pontosan célzott a piros félkörön túlról. A két triplával az első félidő végén 40-33-ra vezettek a hazaiak.
Fordulás után a vendéglátók tartották, sőt a 36. percben 69-59-re vezetve 10 pontra növelték előnyüket. De még nem volt vége. A hajrában a baranyaiak egymás után kilenc pontot szereztek, 69-68-ra felzárkóztak. Óriási izgalmakat hozott az utolsó néhány másodperc. 72-70-es állásnál előbb Simon próbálkozott – eredménytelenül – egy triplával, majd Brewer két büntetőt dobhatott. Ekkor már csak 1,6 másodperc volt hátra. A center az elsőt elhibázta, ami után a másodikat már szándékosan hagyta ki, reménykedve abban, hogy a lepattanót sikerül valamelyik csapattársának megszerezni, majd egyenlíteni. A tervet Kobolák hiúsította meg, így maradt a 72-70.
A CEKK a párharcot 2-0-ra nyerte meg, így a másik ágon továbbjutó Szekszárddal mérkőzhet meg az ötödik helyért. A Cegléden sorra kerülő összecsapást április 30-án 18 órától rendezik meg a Gál József Sportcsarnokban.