Az Illusztrátor

1475

Miklosovits László grafikusművész képeiből nyílt kiállítás a Kossuth Múzeumban. Az Albertirsán élő művész mostani tárlatának anyagában a magyar írók, költők mellett, a világirodalom jeleseihez készült, változatos illusztrációi láthatók. A tárlat május végéig várja a látogatókat.

Első kiállítása is a Kossuth Múzeumhoz kötődik és azóta is számos alkalommal állított már itt ki Miklosovits László – elevenítette fel a múzeum és a művész közös múltját az intézmény igazgatója.

REZNÁK ERZSÉBET igazgató Kossuth Múzeum: „Volt köztük, aminek az volt a címe „csak” hogy Életmű…aztán volt olyan, hogy grafikák, volt a vadászat, volt az erdészet, ezek szerint tehát régi ismerősként köszönthetjük őt. Azóta történt egy-két dolog, például a Kossuth Múzeum megöregedett. 100 évesek lettünk.”

És megszámlálhatatlan kiállítás helyszíne volt mindeközben a múzeum. Most pedig tehát egy olyan tárlat érkezett ide, amely a képző és grafikusművészet elismert és ismert alkotójának munkáiból mutat be…egy szeletet. Miklosovits László háta mögött már – a  számos hazai, és csoportos kiállításon való részvétele mellett – mintegy félszáz önálló kiállítás van. Grafikái szinte a világ minden pontjára eljutottak már. Kiemelkedő a vonzódása az irodalomhoz – de ez csak egy a számos téma közül.

MIKLOSOVITS LÁSZLÓ grafikusművész : „Annyira sokrétű az én munkám, meg az eddig csinált dolgaim, hogy egy picit úgy vagyok vele, mint az a bizonyos bejgli, amelyik réteges. Nekem is az alkotói munkámban különböző rétegeim vannak. Aki ismer, körülbelül tudja, hogy vannak mániáim. Például imádom Arany Jánost gyermekkorom óta. Arany Jánoshoz készült rajzaimból külön két három kiállítás kitelne.”

Az Albertirsán élő művész mostani tárlatának anyagában a magyar írók, költők mellett, a világirodalom jeleseihez készült, változatos illusztrációi láthatók.