Bemutatták a kicsiknek az iskolát

2503

Bemutatkozó napra várták a város nagycsoportos óvodásait a Táncsics Mihály Általános Iskolába. Szeretnék, ha a gyerekek megismernék leendő pedagógusaikat és az iskola épületét is. A délutánon a kicsiknek meghirdetett rajzpályázatot is díjazták.

Közös zenéléssel és énekléssel, valamint kézműves foglalkozással várták a város nagycsoportos óvodásait a Táncsics Mihály Általános Iskolába. A bemutatkozó napon az igazgató, Rimóczi Gábor köszöntötte a leendő kisiskolásokat.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,60 éves múltra tekint vissza a zene és a nyelvi oktatásunk. Jövőre és mint minden évben négy osztályt szeretnénk indítani. A négy osztály osztályfőnökét szeretnénk most bemutatni.”

Az óvodák és az iskolák együttműködése különösen fontos – mondta a szervező pedagógus, Viski- Tóth Ivett.

VISKI-TÓTH IVETT, szervező pedagógus: ,,Örülnénk neki, hogy ha sikerülne közelebbi kapcsolatot kialakítani az óvodák és az iskolák között, mert a szülőknek mindig nehézséget okoz az iskolaválasztás és így talán tudunk segíteni nekik, hogy egy kicsit könnyebben döntsenek arról, hogy melyik iskola lesz a gyereküknek legmegfelelőbb.”

Az iskolába kerülés mindig nagy izgalommal jár, hiszen nagy változást jelent az óvodás gyerekek életében.

VISKI-TÓTH IVETT, szervező pedagógus: ,,Nyilván először nekik is nehéz, mert egy új közegbe kerülnek. A nagycsoportos óvodások már ilyenkor nagyon kíváncsiak arra, hogy mi zajlik az iskola falai mögött. Itt lehetőség nyílik arra is, hogy megismerjék az épületet, a tanító néniket és a kézműves foglalkozás kötetlenebb légkörben zajlik, ami által könnyebben és oldottabban megy az ismerkedés.”

Rajz pályázatot is hirdettek a város óvodásainak. Meseillusztrációkat kellett készíteniük, melyet a bemutatkozó napon díjaztak. 9 dobogós helyezettet jutalmaztak, valamint különdíjat is adtak át az óvodásoknak.