Bezárt a jégpálya

972

Bezárt a Szabadság téri jégpálya. Korcsolyázni azonban – még egy ideig – lehet rajta. Ám most már saját felelősségére mehet mindenki csak a jégre és őrzést, korcsolyát nem tud biztosítani az üzemeltető. Hiába a hideg idő, a vásár is bezárt és a korábbi évek tapasztalata alapján ilyenkor már csekély az érdeklődés – ezért döntöttek tavaly a korábbi nyitás és korábbi bezárás mellett.

Jó szezon volt – ha nem az anyagi részét nézzük – így fogalmazott a jégpálya üzemeltetéséért felelős cég vezetője. Láthatóan nagy élvezettel rótta a köröket mindenki a pályán, vagy ismerkedett a korcsolyázás alapjaival. Ráadásul egyre kevesebb a sérülés is, vagyis egyre jobban korcsolyáznak az ide látogatók. Akik nem csak ceglédiek, még Kecskemétről is jöttek ide korcsolya oktatásra.

VÁNYI ZSOLT ügyvezető Ceglédi Sportcsarnok Kft: „Ha ezt a részét nézzük, akkor nagyon pozitív volt, ha az anyagi részét, akkor kevésbé. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a karácsony is hétvégére esett, újév is hétvégére esett, ez a két kieső hétvége a bevételen is meglátszott.”

Sokakban felmerülő kérdés, miért kell már most lebontani a pályát, amikor hideg van és kevesebb áram fogyna. Ványi Zsolt elmondta: korábbi tapasztalat  – és így volt ez most is –  hogy január elejére nagyon visszaesik a korcsolyázási kedv. Gyakorlatilag az utolsó héten alig mentek a pályára.

VÁNYI ZSOLT ügyvezető Ceglédi Sportcsarnok Kft: „Azt látni kell, hogy nincs már hozzá akkorra kedv és hangulat és ugye már fa sincs, vásárosok, árusok sincsenek már, tehát teljesen más körülmények fogadnák a korcsolyázókat. A másik kérdés, hogy miért itt van? Ha azt mondjuk, hogy eddig egy élménykorcsolyázásról beszéltünk, akkor innentől sportlétesítményként lehetne kezelni, de azt meg nem itt kellene működtetni.”

Ráadásul a téren hamarosan program lesz, addigra el kellene bontatni a pályát. Most egyelőre még nem indul a bontás, tehát ha valakinek kedve van, korcsolyázhat még – saját felelősségére.

VÁNYI ZSOLT ügyvezető Ceglédi Sportcsarnok Kft: „Szabad idejönni, amíg engedjük, hiszen ha lekoptatják nekünk a jeget, az segít a bontásban. Persze mindig figyelni fogjuk, hogy a cső látszik-e már. De mindenki saját felelősségére jön, ha jön. Már nem tudunk mellé őrzést, korcsolyát adni.”

Ványi Zsolt elmondta: a szezon tapasztalata összességében tehát az, hogy a ceglédiek és környékbeliek megkedvelték.