Borest teltházzal

1337

Újra vacsorás, műsoros borestet rendeztek a művelődési központban. Ezúttal egy fiatal ceglédi pincészet, a Kemenczés Borház mutatkozott be. Hat bort kínáltak fel a vacsora mellé, majd az est zárásaként Falusi Marian és Sárik Péter koncertjét élvezhették a vendégek.

Teljesen megtelt a művelődési központ kamaraterme a szombat esti boresten. Egyre népszerűbbek az olyan rendezvények, ahol kellemes hangulatban ismerkedhetnek a vendégek a borászatok legújabb vagy éppen legkülönlegesebb italaival. Most a Kemenczés borház kínálta borait. Zenit, olaszrizling, szürkebarát, kékfrankos rozé, kékfrankos és cabernet franc…ezek szerepeltek a kínálatban.

KEMENCZÉS BENŐ tulajdonos. Kemenczés Borház: „Szerintem az, hogy napokkal ezelőtt már teltház lett mutatja, hogy van rá igény. Másfajtákkal dolgozni már nem akarunk, a szortimentünk már kialakult. Ezt szeretnénk jobbá tenni, finomítani. Évről évre előrébb és előrébb lépni. Ennek van értelme szerintem.”

Kemenczés Benő, Kogler Mihály és Sánta Zoltán – a borászat három tulajdonosa természetesen mesélt, beszélt is a borokról.  A Kemenczés Borház huszonöt év hobbi borászkodás után baráti segítséggel 2014-ben indult útjára.  Felvásárolt szőlővel dolgoznak, olyan gyümölcsökkel, melyek a Mátra lankáin teremnek: Abasáron és Markazon. Bemutatkozásukban úgy fogalmaznak: Véleményük szerint minden a szőlőben dől el. A borásznak csak az a dolga, hogy ne rontsa el, amit a természet megalkotott. A visszajelzések pedig azt mutatják, a minőségi szőlőből minőségi bort készítenek.

KEMENCZÉS BENŐ tulajdonos. Kemenczés Borház: „Ezek pozitív visszajelzések és nagyon fontos az is, hogy folyóbort is értékesítünk, én nagyon szeretem csinálni, mert napi kapcsolat van tényleg a vevőkkel. A palackos értékesítés más egy kicsit, vinotékák elviszik és így nincs közvetlen visszajelzés. De ha megyünk fesztiválokra, ott is jön a pozitív visszajelzés hála Istennek a fogyasztóktól. Ez nagyon jó dolog.”

Visszajelzéseket pedig szombat este is kaphattak, hiszen a vacsora minden fogása mellé más és más bort mutathattak be a közönségnek. Az estet pedig Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje zárta.