Bravúros pontszerzés

759

A labdarúgó NB II hetedik játéknapján a Ceglédi VSE a még veretlen  éllovas Kisvárda együttesét fogadta. Az Albertirsán lejátszott találkozót Radványi Ádám vezette, segítői Szalai Balázs és Berényi Ákos voltak.

Az első játékrészben még csak kevésszer, de szünet után már többször forogtak veszélyben a kapuk. Most nézzük is ezeket a jelentősebb, góllal kecsegtető, vagy éppen azzal végződő eseményeket:

  1. perc: Brana Lukácsot hozta játékba, akinek lövését Mursits szögletre mentette. A sarokrúgást Brana végezte el, Izing pedig fejelt, néhány centivel a bal sarok mellé. 24. perc: Vezetést szerzett a Cegléd. Törtei szögletét a várdai Vári szorításában Szabó továbbította a kapuba. A csatár mozdulata  és a védő kihagyása alaposan becsapta a kapust, aki csak nézte a sarokba guruló labdát. 1-0. 39. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Törtei állt a labda mögé, a labda a bal sarok felé tartott, de mivel nem volt benne elég erő, így Molnár-Farkas védeni tudott. 47. perc: Szilágyi futott el a bal szélen, de amikor már nagy helyzetbe került, hosszan tette maga elé a labdát. Így már nem is lett eredményes a befejezés. 55. perc: Lukács célozta meg a sarkot. Mursits nagy bravúrral fogta meg a labdát. 59. perc: Ismét a Vasutas kapusa, Mursits bizonyította remek formáját. Arról viszont Virág is tehet, hogy az akció nem végződött góllal. A hátvéd ugyanis az ismétlést a gólvonalról mentette. 62. perc: Gyors korszerű kontrát vezettek a hazaiak, aminek végén Asztalos Damásdihoz továbbított. A fiatal csatár fölé lőtt. Az esetnél Asztalos megsérült, le is kellett cserélni. 70. perc: A nem sokkal korábban csereként pályára lépő Misic 26 méteres szabadrúgását Mursits ritkán látható bravúrral ütötte ki a felső sarokból. 72. perc: A Kisvárda kitámadott, Albert pedig óriási helyzetbe került. Már csak a kapujából messze kifutó Molnár-Farkassal állt szemben. Albert akár a gólvonalig is vezethette volna a labdát, de inkább lőtt. Nem jól tette. 92. perc: Délczeg-Brana-Fodor volt a labda útja, aminek végén a hátvéd  lövése a kapuban kötött ki. A labdát a meccsen bravúrt bravúrra halmozó Mursits sem tudta védeni. 1-1.

A Kisvárda volt a kezdeményezőbb. A Cegléd ugyanakkor alaposan megszervezte védőjátékát, és nem mondott le a gólszerzés lehetőségéről sem. A kapuk így közel azonos számban forogtak veszélyben. A 72. percben a hazaiak Albert révén kihagyták a mérkőzés legnagyobb helyzetét, így végződhetett a játék a hosszabbításban született vendéggóllal igazságos, 1-1-es döntetlenre.