Bronzérem a diák szabadfogású csb-n

601

Miskolc Egyetemi Körcsarnokának három szőnyege adott otthont szombaton a 2018. évi diák szabadfogású országos birkózóbajnokságnak. A területi csapatbajnokságokról bejutott 19 együttes közül 15-en képviseltették magukat a viadalon. A csapatokat hat csoportba sorsolták, ahol a CVSE – T.S. Integral az Orosházi SBK-val és az Egerrel került egy csoportba. A ceglédiek először az Orosházát verték magabiztosan 43-10-re, majd az Egert 37-15 arányban. Ezzel a Cegléd bejutott a legjobb hat közé. Itt a csapatokat két hármas csoportba sorsolták, s a CVSE a Kiskunfélegyházával és a Doroggal került össze. Az elődöntőben Cegléd a Kiskunfélegyházával kezdett és 42-10-es győzelmet aratott. A második elődöntő mérkőzésen a Dorog következett, egy nagyon kiélezett, szoros csata volt. A 11 mérkőzés alatt a csapatok felváltva vezettek. Az utolsó találkozó előtt a Cegléd vezetett három ponttal, de a második menet közepén a ceglédi versenyző tusvereséget szenvedett és ezzel a Dorog megfordította a találkozó állását 27-25-re. Ezzel a Dorog került a döntőbe és Cegléd a bronzéremért birkózhatott a házigazda Diósgyőr ellen. A CVSE a helyosztón megnyugtató fölénnyel, 33-20-ra nyert a diósgyőriek ellen és így az ESMTK és a Dorog mögött megszerezte a csapatbajnoki bronzérmet.
2018. évi diák szabadfogású országos birkózóbajnokság
1. ESMTK
2. Dorog
3. CVSE
4. Diósgyőr
A bronzérmes csapat tagjai: Kiss Marcell, Mojs Rómeó, Dinyák Benjamin, Albók Balázs, Budai Ferenc, Józsa Attila, Manczák Martin, Ungvári Tibor, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Bujáki Attila, Csiszár Márkó, Cseh Nándor, Pék Norbert és Varró Zoltán.
Vasárnap a serdülők folytatták a küzdelmet a bajnoki érmekért a miskolci Egyetemi Körcsarnokban. A területi bajnokságokról bejutott 19 csapat közül 13 mérlegelt a bajnokságra. A Cegléd a selejtezőben a Kertváros csapatával került egy csoportba. Sajnos betegség miatt a Cegléd két súlycsoportban sem tudott versenyzőt állítani és ez nagy hátrány volt a Kertvárossal szemben. Így a Kertváros 28-17 arányban győzött és jutott a középdöntőbe. A Cegléd számára pedig befejeződött a verseny. A 7. helytől a csoportmérkőzéseken elért eredmény alapján rangsorolták a csapatokat és ez szerint a Cegléd végül a 11. helyen végzett.
A csapat tagjai: Grünberger Márk, Török Olivér, Manczák Máriusz, Rafael Dániel, Rehor Levente, Barta Milán, Szabó Richárd, Molnár Pál, Komáromi Viktor és Csiszár Márkó.