Bronzérem a felnőtt csb-n

730

Szombaton a legfiatalabb birkózók a Balla József Emlékversenyen mérték össze a tudásukat Kecskeméten. Az őszi szünetnek köszönhetően komoly létszám gyűlt össze a versenyen, a gyermek I. és II. korosztályokban több mint 160-an mérlegeltek. A CVSE – T.S. Integral hét birkózója indult a viadalon. A ceglédiek minden éremből egyet-egyet gyűjtöttek be.

Balla József Emlékverseny

Gyermek II.

20 kg 2. Józsa Nikoletta

22 kg 1. Budai Milán

Gyermek I.

38 kg 3. Ungvári Tibor

Vasárnap az Extraliga csapatbajnokság visszavágójára került sor Kiskunfélegyházán, a KÉSZ Arénában a legjobb hat csapat részvételével. A ceglédiek az első fordulót követően a harmadik helyről várták a visszavágó mérkőzéseit. A váltott fogásnemben zajló bajnokság visszavágójának felállása a ceglédieknek kevésbé kedvezett. A ceglédi csapat meghatározó versenyzői kötöttfogásúak és így a visszavágón az első fordulóhoz képest még egy súlycsoporttal fentebb kellett szőnyegre lépniük, hogy a saját fogásnemükben birkózhassanak. Így fordulhatott elő, hogy Lőrincz Tamás az öccse, Viktor súlycsoportjában, 85 kg-ban, míg Viktor a legnehezebbek között, 130 kg-ban küzdött a csapat sikeréért. Ráadásul Viktor megfázással is küszködött, így az öt mérkőzésből csak hármat tudott vállalni, de azokat meg is nyerte. Így a visszavágó előtt a kitűzött cél a dobogó harmadik helyének megtartása volt. Végül a ceglédiek két vereséget és három döntetlent követően a harmadik helyen végeztek az ESMTK és a Pénzügyőr csapatai mögött. Ezzel Cegléd az eddigi legjobb eredményét érte el a felnőtt csapatbajnokságok során.

A bronzérmes csapat tagjai: Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Andrási József, Kecskeméti Ferenc, Sepeczán János, Kozák István, Kovács Béla, Mohella Flórián, Medgyes Viktor, Lőrincz Tamás, Pap Attila, Szuda Péter, Szűcs Péter, Lőrincz Viktor és Szuda Zoltán. Edzők: Kovács Béla, Pap Attila, Pap Ferenc.

Eredmények

ESMTK – CVSE 6-2

Győztek: Török Tamás 59 kg, Kozák István 75 kg

CVSE – FTC 4-4

Győztek: Kecskeméti Krisztián 59 kg, Kozák István 75 kg, Lőrincz Tamás 85 kg, Lőrincz Viktor 130 kg

Vasas – CVSE 4-4

Győztek: Kecskeméti Krisztián 59 kg, Kozák István 75 kg, Lőrincz Tamás 85 kg, Lőrincz Viktor 130 kg

CVSE – Pénzügyőr 1-7

Győzött: Lőrincz Tamás 85 kg

Csepel – CVSE 4-4

Győztek: Kecskeméti Ferenc 66 kg, Kozák István 75 kg, Lőrincz Tamás 85 kg, Lőrincz Viktor 130 kg

Az Extraliga végeredménye

  1. ESMTK 26 pont
  2. Pénzügyőr 24 pont
  3. CVSE 13 pont
  4. Csepel 9 pont
  5. FTC 7 pont

6. Vasas 5 pont (kiesett az Extraligából)