Bronzérmes lett Lőrincz Tamás a párizsi birkózó vb-n

799

Lőrincz Tamás a kötöttfogás 75, míg Lőrincz Viktor a 85 kg-os súlycsoportjában lépett szőnyegre a Párizsban rendezett birkózó világbajnokságon. Az érem ezúttal sem maradt el.

A korábban a 66 kg-os súlycsoportban szereplő, már 75 kg-os Lőrincz Tamás az első körben palesztin, a nyolcaddöntőben kirgiz ellenfelét győzte le. A négy közé jutásért egy „visszavágó” következett az elveszített londoni olimpiai döntőért a dél-koreai Hjeonvu Kim ellen, aki nem mellesleg világbajnoki címet is magáénak mondhat. Az összecsapáson Tamás 3:1-re győzött és bejutott az elődöntőbe. Ott az orosz Európa-bajnok Alekszandr Csehrikin nyert ellene, de a bronzcsatában legyőzte a török Fatih Cengizt, s ezzel dobogóra állhatott.

A 85 kg-os Lőrincz Viktor első mérkőzésén indiai, a nyolcaddöntőben ukrán riválisa ellen győzött. A negyeddöntőben azonban az Ázsia-bajnok iráni Hosszein Nouri 6:4-re nyert, s mivel legyőzője nem jutott be a fináléba, így Viktor nem folytathatta a vigaszágon, s végül a nyolcadik helyen zárta a vb-t.