Búcsú az NB II-től

501

A labdarúgó NB II harminchetedik, utolsó előtti fordulójában a sárga mezben pályára lépő Ceglédi VSE a Vasas FC együttesét fogadta. A találkozót Radványi Ádám vezette, segítői Varga Zsolt és Márkus Péter voltak.
Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a kapura a fővárosiak voltak a veszélyesebbek.
A 26. percben Balajti cselezte be magát a 16-oson belülre, lőtt is, a labda nem sokkal ment a bal sarok mellé.
A 28. percben ismét az NB II góllövőlistáját vezető Balajti veszélyeztetett. Ekkor Birtalan átadásával Király húzott el a szélen, középre adott a pontosan érkező csatár elé, aki a védőket megelőzve a felső sarkot célozta meg. Mursits nagyot védett.
A 33. percben Fejes ívelt Olaszhoz, akinek lövése a jobb sarok mellett került a vonalon túlra. Eddig kellett várni arra, hogy a ceglédiek aránylag közel kerüljenek a gólszerzéshez.
Az első félidő utolsó említésre méltó eseményére a 42. percben került sor. A kapuval szemben álló, teljesen üresen hagyott Balajti fejese a kapu közepe felé tartott, oda, ahová Mursits helyezkedett. Így gól nélkül fejeződött be az első 45 perc.
Fordulás után a kapuk a korábbinál már többször forogtak veszélyben.
Az 52. percben Király került ziccer helyzetbe Hajdú átadásával, de lövése a hosszú oldalon elkerülte az alsó sarkot.
Hét perccel később Balajti szerezhetett volna gólt, de a mintegy 17 méterről leadott lövése centikkel ment mellé.
A másik oldalon, a 61. percben Kárász beadása után Földi vállalkozott lövésre, ami egy védőn megpattanva az alapvonalon túlra került. A szöglet nem okozott veszélyt a Vasas kapujára.
A vendégek a 64. percben szerezték meg a vezetést. Egy gyors kontra során Király passzolt a mellette futó Balajtihoz. Balajti csak a kapussal állt szemben, nem is hibázott. 0-1.
Egy perccel később az alapvonal közelében, az öt és felesen belülre jutó, kiszorított helyzetben lévő Olasz egyenlíthetett volna, de a labda az oldalhálóban kötött ki.
A 68. percben Fejes végezhetett el egy szabadrúgást. A remekül kapu elé csavart labdát az egyik védő fejelte, csaknem a saját kapujába, de a játékszer elkerülte a felső sarkot.
A 71. percben Birtalan Kovács átadása után célozta meg a kaput, Mursits vetődve védett.
A 79. percben Szilágyi ugrott ki egy hosszú indítással. Meglátta, hogy a kapus nem áll közvetlenül a kapuja előterében. Át is ívelte Besén a labdát, ami nem sokkal a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.
A 84. és a 85. percben Mursits igazolta jó formáját, hiszen egymás után kétszer is bravúrral mentette meg kapuját a góltól. Mindkétszer Szivacski játszott Birtalanhoz. Az ő lövéseit védte a kapus.
A 87. percben született meg a CVSE egyenlítő gólja. Kárász az oldalvonal mellett küzdött Tóthtal. A csatát és így a labdát a ceglédi játékos nyerte, majd a kapu felé húzott. A hátvéd viszont húzta-vonta, majd lerántotta. A megítélt büntetőt Olasz értékesítette. 1-1.
De még nem volt vége, amiről a 89. percben Birtalan gondoskodott. A labdát nagy lendülettel vezető csatár több hazai játékoson is túljutott, majd mintegy 20 méterről lövésre szánta el magát. A labda bombaként vágódott a bal felső sarokba. 1-2 és ez is maradt a végeredmény.

Ezzel az utolsó forduló eredményétől függetlenül kiesett a labdarúgó NB II-ből a CVSE. Mivel a rivális Balmazújváros nyert Budafokon, így eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár és a Monor mellett a Cegléd búcsúzik a Merkantil Bank Ligától. Három szezon után válik meg a másodosztálytól a CVSE, amely az előző kiírásban – eddigi legjobb eredményét elérve az egycsoportos NB II-ben – még a 9-ik helyen zárta a pontvadászatot.