Bútorszéfekre gyűjtenek

1145

Bútorszéfekre fordítja a Táncsics Mihály Általános Iskola a hétvégi jótékonysági bál bevételét. A széfekben a gyerekek mobiltelefonjait tárolják majd, mert nagy gondot jelent, hogy a diákok iskolaidőben egymásról előnytelen és gúnyos fotókat készítenek, és feltöltik a facebookra. A hajnalig tartó, jó hangulatú bálon a szülők és a pedagógusok közösen szórakoztak.

A diákok táncos meglepetésműsorával kezdődött a Táncsics Iskola jótékonysági bálja, amelyre idén is sokan váltottak jegyet A rendezvényterem zsúfolásig telt. Az est minden évben remek lehetőség arra, hogy a szülők és a pedagógusok kötetlenül szórakozzanak együtt. A Táncsics Iskola igazgatója, szülői és munkaközössége garancia, hogy jól működő, fejlődői intézmény legyen a Táncsics-mondta a tankerületi központ vezetője. Fodor Gábor emlékeztetett: fenntartóként mindent megtesznek, hogy minél szebb, korszerűbb iskolába járhassanak a gyerekek.

FODOR GÁBOR, tankerületi igazgató: Tavaly a Népkör utcai épület tetejét is meg tudtuk csinálni, több mint 80 informatikai eszközt kapott az iskola. 40 számítógépet és laptopot. És idén is folytatódnak ezek a fejlesztések, tehát a jó hír ez, hogy a tankerület valóban fenntartóként tud működni.

A bál minden évben jótékonysági célt is szolgál. Erről már az iskola igazgatója, Rimóczi Gábor beszélt. Az előző években az iskolai játszótér bővítésére fordították a bevételt, idén pedig bútorszéfekre gyűjtenek. Bútorszéfekre azért van szükség mert a gyerekek iskolaidőben sokat használják a mobiltelefonjukat. És sok esetben nem hasznos céllal.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: A probléma akkor kezdett elburjánzani, amikor a gyerekek egymásról fotót készítettek. És sajnos ezt a facebookra fel is tették. Nem tudom hogyan van 14 év alatti gyerekeknek facebook profiljuk, de van. Sorra jelentek meg a majdnem hogy zsaroló képek. Úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk azt a rendszert bevezetni, hogy összeszedjük  telefonokat.

A készülékeket az osztálytermekben található bútorszéfekben tárolják majd. A 7-8. évfolyamban már a napokban bevezetik az új rendszert. Szeretnék megvédeni a gyerekeket, hogy ne tegyék ki magukat gúnynak és bántásnak az előnytelen, sok esetben sértő fotók miatt. A széfeket a tombolából befolyt összegből vásárolják meg. Az igazgató az esten köszöntötte egy 60 éves barátságot ápoló közösséget is. És a bál nem bál tánc nélkül, a hajnalig tartó mulatsághoz a talp alá valót a Gríz zenekar szolgáltatta.