Cegléd az egyik állomása az országos versenynek

961

Idén is Cegléd lesz az egyik állomása a legnagyobb magyar kerékpárversenynek. A Tour de Hongrie június 27-én rajtol, a mezőny három nappal később érkezik Ceglédre. A bicikliseknek összesen 750 kilométert kell teljesíteniük, a végcél a budapesti Várkert Bazár lesz. A sporteseményről tegnap tartottak sajtótájékoztatót.

 A Tour de Hongrie nem csak a kerékpár sportról szól. Ez a verseny az ország imázsnak is jót tesz– fogalmazott a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

RÉVÉSZ MÁRIUSZ, kormánybiztos, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős: ,,Mi is azt tűztük ki, hogy bekerüljünk az Euro Sport adásába és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve ezt a versenyt arra használjuk ki, hogy egy erőteljes ország imázs filmeket közvetítsünk Magyarországról. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor ennek biztos nagy hozadéka van.”

Jövőre szeretnék, ha az Euro Sport összefoglalót közvetítene a versenyről –  folytatta. Hiszen ez nagy lehetőség lenne a Tour de Hongrie-n résztvevő városoknak, így Ceglédnek is. A sajtótájékoztatón részt vett a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, Valé Flórián is.

VALÉ FLÓRIÁN, elnökségi tag, Magyar Kerékpáros Szövetség: ,,Mi azt gondoljuk, hogy a Tour de Hongrie méltán lehet a magyar kerékpársport piramisának a csúcsa. Nekünk egy feladatunk van, hogy a csúcs alá minél szélesebbet, minél szélesebb alapot és bázist teremtsünk, hogy a Tour de Hongire-n minél több magyar versenyzővel találkozhassunk.”

A verseny egyik állomása Cegléd lesz. A mezőny június 30-án érkezik a városba – mondta a Tour de Hongrie szervezőbizottságának az elnöke.

EISENKRAMMER KÁROLY, elnök, Tour de Hongrie Szervezőbizottság: ,,Visszamegyünk a térképhez. Pakson vagyunk és pénteken kora délután indul a mezőny Paksról, egy alföldi, a sprintereknek kedvező szakaszhoz érkezünk meg. Egy alföldi városba, mely tavaly rajthelyszín volt. Nagyon szép körpályánk volt ott tavaly Cegléden és idén befutó lesz ebben a városban, mely megint csak egy látványos körpályát szeretnénk a városlakók nagy örömére megvalósítani.”

A város polgármestere, Takáts László örül, hogy Cegléd másodszor is részese lehet a versenynek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Én azt gondolom és bízom abban, hogy most befutók lehetünk abba benne volt a tavalyi évi munkánk is. A ceglédiek munkája az, hogy meg tudtuk mutatni, hogy milyen nagyszerű dolgokra vagyunk képesek, ha összefogunk és arra is büszke vagyok, hogy Cegléd sportnagyhatalom, hiszen a 2016-os esztendőt nézzük, akkor négy olimpikon képviselte Ceglédet, illetve Magyarországot.”

A polgármester úgy fogalmazott: reméli még sokáig otthont adhat a város a versenynek