Cegléden is felvágták az Ország Tortáját

927

Cegléden is felvágták az ország tortáját. A Zöldházak Cukrászda és Fagyizó mintegy 300 adag kóstolóval készült az érdeklődőknek. A Komáromi kisleány névre hallgató édesség különlegessége az ízek harmóniájában rejlik.

Sokan várakoztak tegnap délután a Zöldházak Fagyizó és Cukrászda előtt. Mindenki az Ország Tortájára volt kíváncsi, amit meg is kóstolhattak a helyszínen. Az érdeklődőket a polgármester, Takáts László köszöntötte.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ismét itt vagyunk most már mondhatom, hogy egy nagyon szép hagyomány részeként az ünnepi rendezvénysorozatunk első részeként az Ország Tortáját fogjuk felszelni. Én szeretném megköszönni azoknak, akik elkészítették elsősorban a Zöldházak Cukrászda tulajdonosainak, akik hosszú évek óta ennek a nagyon szép hagyomány részét képezik és elkészítik nekünk ezt a csodálatos költeményt.”

Így néz ki a Komáromi kisleány névre hallgató desszert, amit az országgyűlési képviselő Földi László, a polgármester Takáts László és az alpolgármester Hegedűs Ágota közösen szeletelt fel. A sütemény különlegességéről Kis Gyula beszélt.

KIS GYULA, tulajdonos, Zöldházak Cukrászda és Fagyizó: ,,Minden évben a Magyar Cukrász Kamara egy pályázat alapján eldönti, hogy mi legyen az Ország Tortája és idén 2018-ban a Komáromi kisleány nevű torta nyerte. Ez abban különleges, hogy az összetevői magyar, tehát olyan alkotóelemekből áll, ami Magyarországon is be lehet szerezni, sőt hazai termésekből is be tudják szerezni a cukrászok.”

A különleges süteményben van körte püré, dió és egy csipetnyi gyömbér is, ami nagyon harmonikus ízvilágot kölcsönöz neki. A ceglédi cukrászda mintegy 300 adag ingyenes kóstolóval készült a vendégek legnagyobb örömére.

SZINKRON: FÜLE JÓZSEFNÉ: ,,Ez nagyon jó ötlet, nagyon kedves megnyilvánulása a cukrászdának és mi ezt nagyon köszönjük a Zöldházak Cukrászdának, hogy ilyen szépen kiszolgál bennünket.”

Füle Józsefné a sütemény ízéről is beszélt.

FÜLE JÓZSEFNÉ: ,,Nagyon kellemes, a csoki nagyon finom a tetején, finom volt.”

Idén 29 torta közül választotta ki a szakmai zsűri a Komáromi kisleány nevű desszertet, mely méltónak bizonyult a Magyarország Tortája 2018 címre.