Cegléden járt a kormányszóvivő

1124

A kormánynak szüksége van a magyar állampolgárok széles tömegeinek támogatására ahhoz, hogy megvédje Magyarországot a veszélyes migránsok betelepítésétől, a külföldi érdekeket szolgáló álcivil szervezetek ármánykodásaitól és a rezsicsökkentés eltörlésétől – így fogalmazott a kormányszóvivő Cegléden. Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője, Földi László vendége volt a Ceglédi Polgári Esték programsorozat májusi rendezvényén.

Földi László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a találkozón arról beszélt,  fontosnak tartja, hogy a kormány – Európában jóformán egyedüliként – képes volt megvédeni az ország, és azzal együtt az unió határait az illegális bevándorlók tömegeitől. Kovács Zoltán pedig arról is beszélt, hogy a nemzeti konzultáció kérdőíveit már több mint egymillióan töltötték ki és küldték vissza a kormánynak, ami kiemelkedő eredmény a hasonló akciók történetében. A konzultáció az ellenzéki vádakkal szemben nem politika, hanem a demokrácia bizonyítéka, és egyben sorskérdés, hiszen olyan témákról szól, amelyek alapvetően meghatározzák a magyar emberek biztonságát és jólétét – fogalmazott a kormányszóvivő.

KOVÁCS ZOLTÁN kormányszóvivő: „Az előző négy tapasztalata is azt mutatják, hogy mindegyikben meg tudtuk nevezni azt a témát, amelyikben az adott pillanatban vagy az előttünk álló időszakban valódi problémát jelentette. Azt is mondhatnám, hogy előbb láttuk ezeket a problémákat, mint bárki más. Nem csak, hogy hamarabb láttuk, mások tagadták ennek a létét. Én élénken emlékszem arra, hogy 2015-tavaszán az ellenzék azt mondta, hogy mindaz, amiről mi beszélünk, az illegális migráció, az nem létezik, nem probléma, mi találtuk ki, politikai propaganda.”

Három hónap múlva pedig sosem látott számban érkeztek az országba az illegális bevándorlók – folytatta a kormányszóvivő. Ez is bizonyítja, hogy a konzultáció valós problémákat, valós kérdéseket vet fel – hangsúlyozta az államtitkár.

KOVÁCS ZOLTÁN kormányszóvivő: „Ezekben a kérdésekben már ebben az évben, de az előttünk álló időszakban olyan döntéseket akarnak majd velünk elfogadtatni, amelyek nem állnak a mi érdekünkben. Talán így a legegyszerűbb kifejezni: azért nem áll az érdekünkben, mert nem szolgálja a magyar emberek érdekeit.”

Földi László és Kovács Zoltán beszélt a jövő évi költségvetésről is. Elhangzott, hogy Pest megye nem kevesebb, mint 80 milliárd forintos plusz támogatást kap a kormánytól a hiányzó uniós pályázati bevételek pótlására, és ebből régóta várt közlekedési, energetikai, illetve más, munkahelyteremtő beruházások valósulhatnak meg.