Ceglédi az ország egyik legidősebb ikerpárja

835

95 éves ikerpárt köszöntött családja és az alpolgármester ma délelőtt. Nem csak Cegléden, az országban is egyedülálló, hogy szépkorú ikreknek kívánhatnak boldog születésnapot. Schebál Margit és Shebál Edit kiváló egészségnek örvend, kedvességük mindenkit magával ragad. Különlegesség, hogy Edit néni és Margit néni testvérpárhoz mentek feleségül.

Mosolyogva, egyforma ruhában fogadta a vendégeket Schebál Margit és Schebál Edit néni. Nem mindennapi esemény hogy 95 éves ikerpárt köszönthet a város. Az alpolgármester, Hegedűs Ágota virággal, ajándékcsomaggal és emléklappal érkezett az ünnepeltekhez.. Edit néni és Margit néni csillogó szemmel fogadták a köszöntést. Kedvességük, életszeretetük mindenkit magával ragad. Pedig kicsit sem volt könnyű életük. Fiatal lányként élték át a második világháborút, majd az ’56-os forradalmat.

LADÁNYI JÁNOSNÉ és LADÁNYI FERENCNÉ: Nagyon sok idegességen mentünk át és átéltük. Utána jött a forradalom, a cserevilág, a pénzbukás. Ezen minden átmentünk.

Akarat, kitartás és szorgalom-ezek kellettek ahhoz, hogy minden nehézséget túléljenek.A háborús évek után Margit néni a MÁV-nál helyezkedett el, Edit néni a Postától ment nyugdíjba. Azt mondják: sosem veszekszenek, nagyon jó testvérek. 24 évesen mentek férjhez, méghozzá egy testvérpárhoz, így az asszonyi családnevük is azonos.

LADÁNYI JÁNOSNÉ és LADÁNYI FERENCNÉ: Anyukánk nem engedett minket egyszerre férjhez menni. Egyikünk tavasszal ment férjhez, másikunk pedig ősszel.

Edit néninek három lánya, hat unokája és öt dédunokája van, Margit néni egy fiúval, két unokával és hat dédunokával büszkélkedhet. Szerető, összetartó család, ebbe nőttek bele a gyerekek.

LADÁNYI JÁNOSNÉ és LADÁNYI FERENCNÉ: Nagyon összetartó, mi úgy neveltük a gyerekeket, hogy ők is olyanok legyenek, összetartó.

Margit néni és Edit néni nem csak Cegléd, az ország egyik legidősebb ikerpárja, őket csak egy Dunántúlon élő, 97 éves ikerpár előzi meg. Edit néni és Margit néni is kiváló egészségnek örvend, sütnek-főznek, a vendégváró sós sütemény is az ő kezük munkáját dicsérte. A különleges születésnapról természetesen nem hiányozhatott a köszöntő ének sem.