Citrom hegedűvel – Kiállítás az Artem Galériában

458

Arcok, tájak, tárgyak – Kiszely Margó alkotásaiból nyílt kiállítás az Artem Galériában. A ,,Citrom hegedűvel” című tárlatot Apáti-Tóth Sándor fotóművész nyitotta meg. Az érdeklődők november 10-ig tekinthetik meg a festményeket.

Kiszely Margó egy céltudatos ember – fogalmazott köszöntő beszédében Apáti-Tóth Sándor fotóművész, aki végig kísérte a festőművész alkotási útját.

APÁTI-TÓTH SÁNDOR, fotóművész: ,,Ez a céltudatosság ez nem csak egy ilyen megnyitó felkérésben nyilvánul meg, hanem a képeiden is. Mintegy tíz évvel ezelőtt a Benedek Péter Rajzkörben kezdte el a meglévő készségeit fejleszteni és hát bizony igen én végigkísérhettem a CAE-ben az évenkénti változást, bizony el kell mondanom, hogy elég nagy utat tett meg.”

Kezdőből, műkedvelőből vált nagyon szép képeket létrehozó alkotóvá.

APÁTI-TÓTH SÁNDOR, fotóművész: ,,Mindannyiunkat foglalkoztat gondolom én, hogy mi dolgunk a világban, miért, hogy születtünk, hová tartunk, mi a mi dolgunk. Én ezt a kérdést egészen fiatal kamaszkorom óta keresem, illetve a választ keresem. És a legpontosabb választ számomra Tamási Áron adta, a mester azt mondta, hogy az, hogy otthon legyünk benne.”

De nem csak az, hogy otthon legyünk benne, hanem az is, hogy valami maradandó nyomot hagyjuk magunk után – mondta Atpáti-Tóth Sándor. Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy ez Kiszely Margónak már sikerült. Az alkotó előszeretettel használja a színeket. Képein megjelennek ember arcok, tájak és tárgyak is. Nem véletlen kapta a kiállítás a ,,Citrom hegedűvel” címet, hiszen egyik festménye pontosan ezt ábrázolja. A tárlat megnyitóján Györe Sándorral közösen adták elő saját szerzeményüket.