Családbarát ország a cél

1169

2018-ban egyebek mellett növekszik majd a családi adókedvezmény, valamint több mint 80 milliárd forintot fordít a kormány a gyermekek ingyenes étkeztetésére. Továbbá emelkedik majd a minimálbérek összege is – mondta Földi László, országgyűlési képviselő a délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött az Európában is egyedülálló családi adózás bevezetéséről, ami már közel egymillió családnak nyújt segítséget. Jövőre is marad a 15%-os személyi jövedelem adó, ami Európában az egyik legalacsonyabb.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,A családi adókedvezmény növekszik, például két gyermekes családnál már gyerekenként havonta 35 ezer forint lesz az adókedvezmény, 2018-ban. De folytathatnám azzal, hogy jövőre majdnem 80 milliárd forintot fordít a kormány a gyermekek ingyenes étkeztetésre.”

Továbbá a fiatal házasokat havonta 5000 forinttal szeretné támogatni a kormány – folytatta. De lesz változás a munkahely teremtés költségvetésében is.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Emelkedik a minimálbér összege, emelkedik a szakmunkás minimálbér összege 2018-ban, tovább folytatjuk a munkavédelmi akciótervet. Különböző pályázatok segítéségével újabb munkahelyek létrehozásán fáradozik a parlament, illetve a kormány.”

A minimálbér összegének emelése az idei 15% után 2018-ban további 8%-kal nő. A szakmunkás minimálbér pedig az idei 25% után jövőre újabb 12%-kal nő. Valamint a szakmunkás minimálbér 2010-hez képest megduplázódhat. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett a szocialista kormány eladósította, nehéz helyzetbe hozta az ország gazdaságát.