Családi nap a bedei sportpályán

1112

Családi napra várta a környéken élőket a Bedei Polgárőr Egyesület. A városrész sportpályáján színes programok, sütés, főzés és kötetlen beszélgetés fogadta a kilátogatókat. Immár 13 éve, minden esztendőben megszervezik a találkozót.

Több mint tíz évvel ezelőtt is szabadtéri programmal készült a Bedei Polgárőr Egyesület a tagoknak, illetve a városrész lakóinak. A bedei sportpályára 2005-ben is sokan kilátogattak, hogy együtt süssenek, főzzenek és kötetlenül beszélgessenek. Azóta eltelt 13 év és idén is nagy volt az érdeklődés. Kolbász sütéssel kezdték a napot, majd a bográcsban megfőzték a babgulyást. De még kürtös kalácsot is készítettek. A tésztát ott a helyszínen gyúrták, dagasztották a fiatalok.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,Az egész éves munkát így szeretné az egyesület megköszönni a tagoknak. Egész évben elég keményen dolgozunk, családtagjaikkal együtt jönnek ilyenkor, sütünk, főzünk.”

Ilyenkor egyeztetnek az elkövetkezendő időszak feladatairól is.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,Most nagyon zsúfolt lesz megint a program, most kezdődik az iskola két hétig minden zebránál három emberrel minden áldott reggel ott vagyunk. Meg most jön a kukorica betakarítás, azt is figyelni kell, mert előszeretettel mennek az emberek és ami nem az övék még azt is szedik.”

Az elnök beszélt arról is, hogy azok az eszközök, amiket az elmúlt időszakban kaptak jól vizsgáztak. Használták már az éjjellátó hőkamerát és a távcsövet is, ami nagy segítség számukra. Valamint azt is elmondta, hogy nemrég világító terelő bójákat vettek, ami az útlezárásoknál nyújt nagy segítséget