Csatornahálózat épül Jászkarajenőn

2046

Jászkarajenőn nemrég elkezdődhetett – a már régóta várt – szennyvízcsatorna hálózat és tisztító telep megépítése, ami több mint 1000 háztartást érint és a lakosoknak nem kell érdekeltségi hozzájárulást fizetniük. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Programiroda, valamint a jászkarajenői és a törökszentmiklósi önkormányzat együttműködésében valósul meg. A szennyvízhálózat alapkövét ma délelőtt helyezték el Törökszentmiklóson.

Több mint 1,2 milliárd forintba kerül a Jászkarajenőn épülő  szennyvízcsatorna hálózat és tisztító telep. Az összeget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázati forrásából fedezik.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN, polgármester, Jászkarajenő: ,,Jászkarajenő 30 éve várja már ezt az alkalmat, hiszen a mi településünkön még egyáltalán nincs szennyvízkezelés. Mind a lakosoknak, mind vállalkozásoknak, mind pedig az azt hiszem egyik legfontosabb környezetvédelmi szempont, ami miatt várjuk a szennyvíz beruházást. Gyakorlatilag a településnek a teljes területének szennyvízhálózatának az elkészülte kezdődik most.”

A település történetének ez az eddigi legnagyobb léptékű beruházása, ami a Nemzeti Fejlesztési Programiroda, valamint a jászkarajenői és a törökszentmiklósi önkormányzat együttműködésében valósul meg.

PALYA ISTVÁN KÁLMÁN, polgármester, Jászkarajenő: ,,Nagyon fontosnak tartom, ahogy említettem is ennek a beruházásnak a környezetvédelmi szerepét, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen a jövőnk, milyen az ivóvizünk. Nem mindegy, hogy a szennyvíz az szennyezi-e tovább az ivóvíz bázisunkat. Én ezért ezt különösen nagyon fontosnak tartom.”

Az életminőség javítása kulcskérdés – mondta Földi László országgyűlési képviselő.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Nekem tíz településem van a választókerületben és tulajdonképpen, ha Jászkarajenőn megépül a szennyvíztisztító, szennyvíz csatornahálózat, akkor egy településem marad Kocsér, ahol még kell lobbiznom, hogy ott is megépüljön. Egyébként érdekes dolog ez, Pest megye a Közép-magyarországi régióban van és bizony az ottani fejlesztési pénzek nem úgy jönnek, mint egyéb más régiókban. De azért a kormány 80 milliárd forinttal támogatja a megyét.”

A szennyvízcsatorna hálózat alapkövét ma helyezték el Törökszentmiklóson. A munkálatok legkésőbb 2020-ra befejeződnek Jászkarajenőn is.