Csendes séta – Nők a változásért

1003

Úgynevezett csendes séta akciót tartott az MSZP Nőtagozata Cegléden. Az állomástól egészen a Szabadság térig sétáltak, ahol felengedték kék léggömbjeiket, melyek a reményt szimbolizálták. A kampány fő célja a kormányváltás – mint mondták.

Kék léggömbökkel sorakozott az MSZP Helyi Szervezete és a Nőtagozata a Szabadság téren. A léggömböket a változás reményében engedték el a szabadban.

DR. GURMAI ZITA, elnök, MSZP Nőtagozata: ,,A ,,Nők a változásért” arra szövetkezett, hogy váltsuk le a jelenlegi kormányt. Akkor tudjuk az országot kigyógyítani Orbán Viktorból, ha a földi helytartókat, mondhatni Földi Lászlót le tudjuk váltani, mert Orbán Viktor pont attól erős, hogy tele van földi helytartókkal, akik semmi mást nem tesznek, mint szolgálnak. Én viszont úgy gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy változás legyen, a nőnap margója után azt tudom mondani, hogy ebben az országban egyáltalán nem jó nőnek lenni, hiszen 10-ből 4-en rendkívül módon szegények ebben az országban.”

Az egykulcsos adó nem a szegényeket, hanem a gazdagokat segítette – folytatta. De beszélt a CSOK-ról és arról is, hogy már nem 3 millió, hanem 4 és fél millió koldus országa vagyunk.

DR. GURMAI ZITA, elnök, MSZP Nőtagozata: ,,Az, hogy gyerekek éheznek ebben az országban miközben uniós tagállam vagyunk ez egyfajta szégyen. És azt, hogy stadiont építünk ahelyett, hogy bölcsődét és óvodát építenénk sokkal fontosabb. Az elmúlt 10 évben nem volt emelve a családi pótlék, ami döbbenet, hogyan bátorkodik a jelenlegi kormány egyáltalán családról beszélni, ha pont a család nem fontos, a másik pedig azt gondolom, hogy a család fogalma teljesen megváltozott a modern világban. Tehát igen is eldönthesse a nő és a férfi adott esetben, hogy milyen formában éljenek együtt.”

Gurmai Zita kitért a nyugdíjasokat és az egészségügyet érintő problémákra is. Az akcióban részt vett Dr. Szüdi János is. A DK képviselőjelöltje úgy fogalmazott: az Európai Unió elvárása, hogy a tagállamok szüntessék meg a nemek közötti hátrányos megkülönböztetés minden formáját.

DR. SZÜDI JÁNOS, képviselőjelölt, DK: ,,A rendszerváltás óta mindössze 11 női miniszter volt. Köztudomású az is, hogy a gazdasági életben is hátrányban vannak a nők, akár a vezető pozíciókat nézzük, akár a részükre megállapított fizetést. Úgy gondolom, hogy van még mit tenni a női egyenjogúságért és ezért van szükség váltásra, hatalomváltásra, rendszerváltásra.”

A párt az akció után az egyik helyi étteremben tartott kötetlen beszélgetést, amin részt vett Dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő is.