Dáma Futam – Családi Kerékpártúra

846

Két távban várták közös kerékpározásra a családokat a hétvégén. Az Első Sor Kerékpáros Sportegyesület harmadik éve szervezi meg az úgynevezett Dáma Futamot. A kerékpárosok a mikebudai kör 48 km-es távját, vagy a Cegléd fürdő 15 kilométeres távját teljesíthették.

Gyerekek és felnőttek gyülekeztek hétvégén a Katolikus Templom előtti téren.  Mindenki biciklivel érkezett, hiszen a Dáma Futamon mérették meg magukat.

SZINKRON: HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Felkértem az Első Sor Kerékpáros Sportegyesület a megszervezésében és június 2-án itt állunk a Katolikus Templom előtt és reményeink szerint 100-150 fő vesz részt. Családokat hívtunk és vártunk egy 48 kilométeres tekerésre, nyilván nem fogja mindenki bírni. Az első menetben az Admirál Étteremig megyünk.”

Aki pedig folytatta onnan a kerékpározást az Albertirsa és Mikebuda felé ment. A biciklizésnek egyébként számos pozitív hatása van a szervezetünkre. A rendszeres sporttal érrendszeri betegségek, cukorbaj, de akár depresszió is megelőzhető– mondta az egyik szervező.

PIPICZ-BÚS DOROTTYA, szervező: ,,Sok lelki problémát az okoz, hogy nem mozgunk eleget. Mindig csinálunk egy rövidebb futamot is, hogy a gyerekeket is bevonjuk. A felnőttek egyszerűen nem értik, hogy a gyerekeknek olyan ereje van és akkora kondíciója van, hogy ők sokkal többet bírnak, mint mi felnőttek.”

Pipicz-Bús Dorottya a ceglédi kerékpárutakról is beszélt.

PIPICZ-BÚS DOROTTYA, szervező: ,,Nagyon sok helyen nagyon háttérbe van szorítva, tehát olyan megoldások vannak Cegléden, ami balesetveszélyes is akár. Nem is tudunk addig utánpótlást nevelni, amíg nincsenek biztonságos utak és semerre nem tudunk biztonságosan eljutni. Azért egy utánpótlás nevelés úgy kezdődik, hogy legyen 40 km valamilyen irányba, de nem tudunk kimenni. Én Kecskeméten dolgozok és sokszor biciklivel járok és nem mehetek a Nagykőrös Cegléd úton, mert az életveszélyes.”

A Dáma Futamon több frissítő pont is volt. Az egyik ilyen helyszín a Budai úton volt. Ahol gyümölcsöt és vizet adtak a kerékpározóknak.