Diákolimpiai döntők és utánpótlás csb

551

Pénteken népes diákolimpiai országos döntőnek volt a házigazdája a Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok, ugyanis szám szerint 174 serdülőkorú versenyző vett részt a korosztály szabadfogású viadalán. A CVSE 4 birkózóval képviseltette magát a bajnokságon, amelyen a ceglédiek egy-egy ezüst- és bronzérem mellett egy ötödik helyezést is szereztek.
Rafael Dániel a 48 kg-ban három győzelem után jutott a döntőbe, ahol végül nem sikerült nyernie fradista ellenfelével szemben és így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.
A 75 kg-ban két ceglédi is szőnyegre lépett. A sorsolás alapján külön ágra kerültek. Csiszár Márkó két győzelem után jutott az elődöntőbe, ahol alulmaradt a súlycsoport későbbi győztesével szemben. Így a folytatásban a bronzéremért küzdhetett meg, amit végül nagy csatában, 14-12-es pontozásos győzelemmel meg is szerzett.
A másik ágon Komáromi Viktor egy győzelem és egy vereség után a vigaszágon folytathatta, ahol egy újabb győzelem után ő is a bronzéremért küzdhetett meg. Sajnos az éremcsatában az ellenfele bizonyult jobbnak, így az ötödik helyen végzett.
Serdülő szabadfogású diákolimpiai országos döntő
48 kg 2. Rafael Dániel
75 kg 3. Csiszár Márkó 5. Komáromi Viktor

Szombaton, Hajdúszoboszlón a diák I-es korosztály is a bajnoki címekért lépett szőnyegre a szabadfogású diákolimpia országos döntőjén, a Városi Sportházban. A területi bajnokságokról 204-en vívták ki az indulás jogát. Közöttük 8 ceglédi, de sajnos a Mizsei testvérek sérülés miatt nem tudtak részt venni a megmérettetésen, pedig mind a ketten éremesélyesként indultak volna. Végül a ceglédiek egy bajnoki címet és egy ezüstérmet is elhoztak a bajnokságról.
A 76 kg-ban induló Pék Norbert három kétvállas győzelmet követően jutott a döntőbe, ahol egy olyan vetélytárssal került szembe, akit eddig még nem sikerült legyőznie. Ezúttal is az ellenfele kezdett jobban és elhúzott 4-0-ra. Majd ezt követően a ceglédi versenyző taktikus birkózással felzárkózott és a második menetben meg is fordította az állást. A mérkőzés vége előtt nem sokkal pedig – 8-4-es vezetésnél – szintén kétvállra fektette ellenfelét és így megnyerte első bajnoki címét.
46 kg-ban Józsa Attila is szépen menetelt a döntő felé, ahová három magabiztos győzelemmel be is jutott. A döntő elején egy akció után meghúzódott a könyöke, ami láthatóan zavarta és nem is bírt csepeli ellenfelével. Így végül az előkelő második helyen végzett.
Diák I. szabadfogású diákolimpiai országos döntő
46 kg 2. Józsa Attila
76 kg 1. Pék Norbert

Vasárnap a Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont az utánpótlás csapatbajnokságnak, amelyre 16 csapat mérlegelt be. A sorsolást követően a Cegléd az ESMTK-val mérte össze az erejét először. Ezen a mérkőzésen az ESMTK nyert 31-8 arányban. A Cegléd a vigaszágon folytathatta, ahol az Abony csapatával került szembe, s a Cegléd 28-16-ra nyert. A folytatásban az UTE következett, ahol 30-11-es UTE győzelem született. Ezzel a Cegléd számára befejeződött a verseny, s a 10. helyen zárta a bajnokságot a gárda.
Utánpótlás birkózó csapatbajnokság
10. Ceglédi VSE
A csapat tagjai: Török Olivér, Katona Zoltán, Barta Milán, Tóth Levente, Kodi Krisztián, Medgyes Viktor, Dömök Péter és Tauber István.