Diósgyőri henger

72

5:1-re győzött a DVTK 2. csapata a vendéglátó Ceglédi VSE ellen a labdarúgó NB III Keleti-csoportjának ötödik fordulójában. Pedig szünetben 1:0-ra még a Vasutas vezetett.
A rosszullétre panaszkodó Mikler Dániel nem tudta vállalni a játékot, így a ceglédiek kapuját a 19 éves Kis Csaba őrizte, több-kevesebb sikerrel. Először a 7. percben Laczkó révén a hazaiak veszélyeztettek, a kipattanóból Juhász András ismételt, de lövése nem találta el a kaput. Később, a 32. percben a másik oldalon Karika hibázta el a találkozó addigi legnagyobb helyzetét. A jobb alsó sarok helyett az oldalhálóba lőtt. Az első játékrészt – már a hosszabbításban – Laczkó gólja zárta, aki remek cselek után talált a hosszú sarokba.
Fordulás után a korábbinál támadóbban léptek fel a vendégek, akik az 52. percben egy gyors kontra végén ki is egyenlítettek: A ceglédi szöglet után Zsigához került a labda, aki Makraihoz játszott. A csatár lövése a vetődő Kisen megpattanva került a hálóba. Hét perccel később ismét Makrai volt eredményes, amikor a hosszú sarokba helyezte a labdát. A CVSE a 65. percben egyenlíthetett volna, ha Laczkó értékesíti a helyzetet. A 67. perc után viszont az egyenlítéshez már két gól kellett volna, hiszen ekkor Karika – miután két védőt is kicselezett – a rövid sarokba lőtt. A 72. percben még Markó állt közel a szépítéshez, amit a vetődő vendégkapus, Bukrán hiúsított meg. Az utolsó percekre teljesen szétesett a reményét vesztő Cegléd játéka, amit a 74. majd a 85. percben Cortes két góllal is kihasznált, és így beállította az 1:5-ös végeredményt.