Dobj zsetont a Paci Doki Alapítványnak

1110

A Paci Doki Alapítvány készségfejlesztő parkját szeretnék felújítani az ország egyik legnagyobb szupermarketjének pályázata révén. Az ,,Ön választ, mi segítünk” elnevezésű projekt első fordulóján sikeresen tovább jutott az alapítvány. Most pedig a vevőkön múlik és szavazataikon, hogy ez teljesül-e. A voksokat a ceglédi, nagykőrösi és albertirsai hipermarketben adhatják le az alapítvány javára.

Szemmel láthatóan már nagyon igényli a felújítást a Paci Doki Alapítvány készségfejlesztő parkja. Bár a játékok masszívak az időjárás nem kedvez nekik. A fa eszközöket le kellene csiszolni és újra festeni, valamint pár játék teljes cserére szorul. Természetesen ezt önerőből nehéz megoldani, ezért az alapítvány minden pályázati lehetőséget próbál kihasználni. Most sikeresen vettek részt az ország egyik legnagyobb hipermarketjének a projektjén.

DOMINA IMRE, alapító, Paci Doki Alapítvány: ,,Szerencsésen túljutottunk az első fordulón, ami azt jelenti, hogy az albertirsai, nagykőrösi és ceglédi hasonló áruházakban van egy szavazó láda, ahová a vásárlás után egy kupont lehet bedobni és ezzel lehet támogatni azt a három projektet, ami tulajdonképpen bekerült ebbe a pályázatba. A Paci Doki Alapítvány a közösségi játszóterének a felújítására pályázott.”

Továbbá szeretnének egy elektromos emelőre is beruházni, hogy a lovas foglalkozásokon a fogyatékkal élő gyermekeket könnyebben tudják lóra tenni.

DOMINA IMRE, alapító, Paci Doki Alapítvány: ,,Az ép és sérült gyerekeket mivel nincs kire hagyni a szülőknek hozzák ide hozzánk és itt a készségfejlesztő játszótéren, amíg zajlanak a lovasfoglalkozások addig a gyerekek önfeledten játszhatnak. De jellemző az is, hogy hétvégente a kistérségből családok jönnek hozzánk állatot, lovat simogatnak, tehenet, közben a gyerekek hancúroznak a játszótéren.”

Ezért is lenne fontos, hogy tovább jussanak a pályázat második fordulóján és így felújíthassák a készségfejlesztő parkot. A vevők úgy tudják segíteni az alapítványt, hogy vásárlásaik után a kasszánál kapott zsetont a Paci Doki Alapítvány dobozába dobják be. Domina Imre arról is beszélt, hogy nagy szükségük van az önkéntes munkaerőre is.

DOMINA IMRE, alapító, Paci Doki Alapítvány: ,,Sajnos a tapasztalat az, hogy a kistérségből egyre több képesség, vagy mozgás, vagy bármilyen problémával rendelkező gyerek van és ez ránk egyre nagyobb feladatot ró. Ilyenkor nyáron, amikor a diákok is jobban ráérnek nagy szükség lenne az önkéntesek munkájára. Ez nem csak azt jelenti, hogy jön és segít a lovasfoglalkozásainkba, hanem mellette megtanulhatja a lovaglás alapjait. Ha kialakul a jó viszony akkor utána kijárhat lovagolni.”

Az alapítvány természetesen az adó 1%-kot is gyűjti. Az összeget évről évre a fejlesztésekre szánja. Hiszen azt szeretnék, hogy a gyerekek és családok a legjobb körülmények közt vegyenek részt a foglalkozásokon.