Eb Rómában, válogatóverseny Somogyjádon

666

Február 10-e és 16-a között rendezték meg Rómában a felnőtt birkózó Európa-bajnokságot. A kötöttfogás küzdelmeire február 10-e és 12-e között került sor. A Ceglédi VSE versenyzője, Kecskeméti Krisztián a 60 kg-ban lépett szőnyegre pályafutása első felnőtt világversenyén. Az első fordulóban finn versenyzővel mérkőzött. Az első menetben a bírók Krisztiánt intették és ellenfele ezt követően kétszer is megpörgette lentről. Így ezt a menetet a riválisa nyerte 5-0-ra. A második menetben az ellenfelét is intették a bírók, de Krisztián a lenti helyzetből nem tudott akciót végre hajtani. Így 5-1-re módosult az állás. Ezt követően a ceglédi birkózó még állásból, egy derékra támadásból két pontot szerzett, de így is az ellenfele nyert 5-3-ra. Mivel a finn nem jutott a döntőbe, Kecskeméti Krisztián számára befejeződött a verseny, s végül a 11. helyen zárt.
A ceglédi nevelésű, 87 kg-os Lőrincz Viktor is szőnyegre lépett az Európa-bajnokságon. Viktor olasz, litván és azeri versenyzők könnyed legyőzésével jutott a döntőbe, ahol ukrán ellenfelével küzdött meg a bajnoki címért. Novikov pontozással legyőzte Viktort, aki így ezüstérmes lett a kontinensviadalon.

Szombaton a kadétok is megkezdték a küzdelmeket az ez évi válogatottságért. A három szakág megmérettetésére a Kaposvár rendezésében Somogyjádon került sor. A CVSE kötött- és szabadfogásban 2-2, a női mezőnyben 1 birkózóval képviseltette magát. A ceglédiek végül három érmet gyűjtöttek be. A végső győzelmet egyikük sem tudta megszerezni, de mivel mind a hárman dobogóra állhattak, így a következő két válogatón van esélyük a válogatottság kivívására.
Kadét birkózóverseny, Somogyjád
Kötöttfogás
51 kg 2. Rafael Dániel
Szabadfogás
51 kg 3. Cseh Dávid
71 kg 3. Komáromi Viktor