Egy arany-, két bronzérem és értékes pontok az évadnyitón

557

BVSC/Statisztika Országos Utánpótlás Asztalitenisz Ranglistaverseny, 2019. augusztus 28-30.
Fiúk (Budapest, BVSC, Szőnyi út)
U12
3. Unghváry András
U13 (83 induló)
A 32-es főtáblára került Unghváry András
Kellemes meglepetésre Unghváry András 3. lett korcsoportjában, ahol 30-an indultak. Csoportját – kicsit álmos kezdés után – simán megnyerte, majd a 16-os főtáblán Kubatov Mátét (KSI) és székelyudvarhelyi ellenfelét 3:1 arányban győzte le remek játékkal. A döntőbe jutás is elérhető lett volna pontosabb játékkal és kevesebb hibával. Végül 3:2 arányban kapott ki Kókai Ákostól (ATSK Szeged), serdülőben páros partnerétől.
S15
Páros
A legjobb 8 közé került Hörömpő Ferenc-Tótin Kristóf
Egyéni (101 induló)
9. Hörömpő Ferenc
Párosban sikerült a papírformát hozni, egy angol párost győztek le Kristófék a 8 közé, s a későbbi döntős párostól kaptak ki. Egyéniben mindketten a főtáblán kezdtek. Tótin Kristóf erős ellenfelet kapott, de megvolt az esély a győzelemre. Hörömpő Ferenc nyerte az elsőt, majd válogatott ellenfelétől 3:0-ra kapott ki. A helyosztón minden meccsét nyerte és így 9. lett.
I18
Páros
1. Ócsai Máté-Kishegyi Ákos (VSE Dunakeszi)
A legjobb 16 közé került: Hörömpő Ferenc-Tótin Kristóf
Egyéni (100 induló)
3. Ócsai Máté
14. Hörömpő Ferenc
Párosban második kiemeltként vágtak neki a versenynek. Az elődöntőben nagy hátrányról sikerült fordítani (1:2-es játszmaállás és 4:8 poén) esélytelenebb ellenfelükkel szemben és nyertek 3:2-re nagy csatában. A döntő már jóval simább volt, ezt 4:1-re nyerték (csak a döntő volt 4 nyert játszmás).
Egyéniben Máté 4. kiemelt volt. A döntőbe jutásért a végső győztes Huzsvár Eriktől kapott ki 4:1 arányban. Hörömpő Ferencnek sem kellett selejtezőt játszania, a főtáblán kezdett, 14. helyezése jó eredménynek számít.
Leány (Budapest, Ormai László Csarnok, Marczibányi tér)
Egyéni
U12-ben (24 induló) és U13-ban (64 induló)
A legjobb 16 közé jutott Ungureán Dorka
S15 (56 induló)
A 32-es főtáblára jutott Ungureán Dorka
Dorka az U12-ben csoportelsőként jutott tovább, majd a 8 közé 2:1, 9:7-re is vezetett szolnoki ellenfelével szemben, végül kikapott. A sorsolás szeszélye folytán végül 3. lett a versenyen az, akit megvert a csoportjában. Az U13-ban nagyon szép eredmény a 16-ba kerülés, ezért már komoly ranglistapontok járnak, a serdülőben szintén szép eredmény a feljutás.