Egy hétvégén három versenyen a ceglédiek

789

Több helyszínen is szőnyegre léptek a hétvégén a CVSE – T.S. Integral birkózói. Szombaton a diák I. és diák II. korosztály Mezőfalván a szabadfogású Közép-Magyarország diákolimpia területi bajnokságán küzdött a területi bajnoki címekért és az országos döntőbe jutásért. A ceglédiek 25 birkózóval képviseltették magukat a bajnokságon és végül öt első, két második és kilenc harmadik hely mellett két negyedik és három ötödik helyezést is begyűjtöttek. Az országos bajnokságra diák II-ben nyolcan, diák I-ben pedig kilencen vívták ki az indulás jogát.
Szabadfogású Közép-Magyarország diákolimpia területi bajnoksága
Diák II.
26 kg 3. Kiss Marcell
29 kg 3. Mojs Rómeó és Kovács Zsolt
32 kg 3. Albok Balázs
35 kg 3. Budai Ferenc 5. Szél Viktor
38 kg 3. Manczák Rajnald
42 kg 3. Ungvári Tibor
Diák I.
35 kg 2. Boda Csaba
38 kg 1. Józsa Attila 3. Grünberger Márk
42 kg 1. Manczák Máriusz Ruben 4. Cseh Dávid
46 kg 1. Mizsei Milán 4. Papp Balázs
50 kg 1. Mizsei Ádám 2. Csiszár Adrián
54 kg 3. Német Attila
63 kg 1. Csiszár Márkó
69 kg 5. Deák Bálint Gergő
76 kg 3. Varró Zoltán 5. Fekete Zoltán
Ugyancsak szombaton a kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságot rendezték Pesterzsébeten a Kruj Iván Sportcsarnokban 16 szakosztály részvételével. A sorsolásnál a címvédő Cegléd és az előző évi ezüstérmes Honvéd külön ágra kerültek. Az első fordulóban a nyolc közé kerülésért a Cegléd a Dél-Zselic csapatával mérte össze a tudását. A mérkőzésen magabiztos, 30-9 arányú ceglédi győzelem született. A negyeddöntőben a Kecskemét következett, ahol egy szorosabb mérkőzésen a Cegléd nyert 22-18-ra. A döntőbe kerülésért a Doroggal mérte össze a tudását Cegléd, ahol végül a Dorog 23-16-ra győzött. Ezzel a Dorog jutott a döntőbe, a Cegléd a vigaszágon folytatta. Itt a Kertváros csapatával mérkőztek meg. A Cegléd végül egy nagyon szoros mérkőzésen 21-19-re legyőzte a Kertvárost, így a folytatásban a bronzéremért léphetett a szőnyegre a Honvéddal szemben. A bronzcsatában a Honvéd magabiztos, 29-10-es győzelme azt jelentette, hogy a Cegléd végzett a negyedik helyen.
A csapat tagjai: Katona Zoltán, Baliga Marcell, Kecskeméti Dávid, Pataki Szebasztián, Tóth Levente, Kovács Árpád, Szivák József, Medgyes Mátyás, Medgyes Viktor, Kecskeméti Szebasztián és Tauber István.
Kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokság
1. ESMTK
2. Dorog
3. Honvéd
4. Cegléd
5. Kertváros
6. FTC
Vasárnap a juniorok a szabadfogású és női országos bajnokságon vettek részt Kecskeméten. A fiúknál öt, a lányoknál két ceglédi indult. Ezúttal a lányok szerepeltek jobban, mind a ketten felállhattak a dobogóra. Az 53 kg-ban Rehor Orsolya bronzérmes, a 65 kg-ban birkózó Bajtai Kira ezüstérmes lett. A fiúk a gyengébbik fogásnemben végül két ötödik helyezést szereztek.
Junior szabadfogású és női országos birkózóbajnokság
Női
53 kg 3. Rehor Orsolya
65 kg 2. Bajtai Kira
Férfi
70 kg 5. Molnos Norbert
79 kg 5. Mohella Flórián