Elismerés Bolyhos Lászlónak

1923

Ujhelyi Imre díjat vehetett át Bolyhos László, az újszilvási Bolyhos pálinkafőzde alapítója. A díjjal a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítményt ismeri el a szakminisztérium.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából adta át az Ujhelyi Imre díjat Bolyhos Lászlónak. A díjat egyrészről a Pálinka mint hungarikum népszerűsítésében végzett kiemelkedő munkájáért ítélték oda.

BOLYHOS LÁSZLÓ: „Nagyon örülünk neki, hiszen ez a pálinkánk elismerése, a pálinkánk minőségének az elismerése is. Itt had ragadjam meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a családomnak, köszönöm azoknak, akik abban segítettek, hogy ezt a díjat megkaphattam.”

De a méltatásban az is szerepelt, hogy a díjat az évenkénti Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál megszervezésében, a Virágos Újszilvásért Alapítvány létrehozásában végzett munkája elismeréseként is átvehette. A díjjal járó pénzjutalmat Bolyhos László az alapítványnak ajánlotta fel. Az újszilvási pálinkafesztivál pedig természetesen idén sem marad el. Most is pünkösdkor, június 3-án és 4-én várják a kikapcsolódni vágyókat. Sok előadó neve is ismert már.

BOLYHOS ZOLTÁN ügyvezető Bolyhos és Fia Bt: „Sorrendben a Betli duó kezd majd kora délután. Lesznek gyermekprogramok, a színvonalas vidámparkkal szintén megvan a szerződésünk. Hevesi Tamás is ad majd egy órás koncertet, Csepregi Éva szintén. Őket a Soulwave zenekar követi, utánuk a Kállay Saunder Band ad élő koncertet. De a Republic is élő koncertet ad, majd dj-ki sokasága lesz mind a két napon.”

És további nagy nevekre, kiváló programokra is számíthatnak az újszilvási pálinkafesztiválra látogatók.