Elismerést kapott a Nefelejcs Óvoda

1122

Bázisintézmény címet kapott a csemői Nefelejcs Óvoda. Az Oktatási Hivatal által meghirdetett pályázaton komoly szakmai feltételrendszernek kellett megfelelnie az intézményeknek, így az elismerés nagy szakmai sikernek számít – mondta a polgármester Dr. Lakos Roland.

Azok az intézmények kaphattak Bázisintézmény címet, ahol egyebek mellett a nevelő-oktató munka során látványosan megjelennek a kor elvárásaihoz illeszkedő szakmai fejlesztések.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Ennek a címnek az elnyerésére pályázni kellett. Még januárban jelent meg az Oktatási Hivatal oldalán egy felhívás, olyan köznevelési intézményeket kerestek, akik vállalták azt, hogy bemutatják a náluk folyó pedagógiai munkát. Úgynevezett jó gyakorlatokat állítanak össze és olyan innovatív, szakmailag megfelelő gyakorlatokat folytatnak, amelyek például szolgálhatnak más intézmények számára.”

A pályázatra jelentkezett a csemői Nefelejcs Óvoda is, melyben bemutatták az intézmény nevelőtestületének munkáját, eredményeit, a megosztani kívánt szakmai, módszertani modelleket, az óvoda infrastruktúráját. A jó hír pedig a napokban érkezett.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Nagy örömünkre nem olyan rég kaptuk az értesítést, hogy három évre büszkén viselhetjük ezt a címet. Az itt folyó gyakorlatot be kell mutatni és éppen most szervezik is már a lányok és készülnek az első szakmai anyag bemutatásának összeállítására.”

A cím megtartása nem kis feladat, de az óvoda dolgozói arra törekszenek a jövőben is, hogy az intézmény tovább vihesse majd az elismerést.