Ének és basszusgitár – újra szólt a jazz

858

Az Oti voice and Bass koncertjével folytatódott a Művelődési Központ jazz koncert sorozata. Rendhagyóan most nem a kamaraterembe, hanem a kaszinóba várták a különleges hangulatú muzsikát kedvelőket. A terem zsúfolásig megtelt a koncertre.

Két hangszer, az énekhang és a basszusgitár találkozása hozta létre ezt a különleges formációt. A ceglédi zenész és most már magát szintén ceglédinek valló partnere most a Művelődési Központ jazz péntek elnevezésű sorozatának vendége volt. A rendhagyóan csütörtökön tartott eseményre megtelt a Kaszinó minden terme. A két zenész találkozása természetesen szintén a zenéhez kötődik és adott alapot a közös muzsikálás tovább gondolására.

KŐVÁRI PÉTER: „Az Otival csináltunk egy zenekart, amiben én basszusgitároztam. És gyakoroltunk otthon és mondták, hogy ez mennyire jól szól. Akkor még négyhúros basszusgitáron játszottam. és mondták, hogy szerezzek egy hathúrost, mert az mennyire jó lesz. Nagyon nehéz volt átállni a másik hangszerre, ráment egy évem és féltem is. Jaj basszusgitár, mit fognak szólni. De igazából nagyon jól vették az emberek és érdeklődnek. És egyre több helyre hívnak országszerte. Sőt külföldre is”

Minél kisebb egy zenekar, annál nagyobb a felelősség. Két embernek kell, ráadásul valóban nagyon intim és finom hangulatban fenntartani az érdeklődést. Ám ez egyáltalán nem okoz ebben az esetben az énekesnek.

HORVÁTH OTÍLIA: „Peti mellett könnyű mindent, muszáj, hogy könnyű legyen. Nagyon sok felkészülés van amögött, hogy három négy éve tudunk már aktívan zenélni. Tehát igazából a felkészülés a lényeg. Hogy szeresse az ember, ne munkának tekintse és játszon, játszon.”

Erre pedig igencsak sok lehetőség is van, hiszen a kiváló zenészek folyamatosan járják az országot és tesznek eleget sok különleges és exkluzív felkérésnek is. De nagy örömmel játszanak itthon is, itthoni közönségnek is, hisz az még sokkal izgalmasabb számukra – mondják.