Eredményes évet zártak a CVSE atlétái

1196

Számos sikert tudhatnak maguk mögött a CVSE Atlétika Szakosztály fiataljai. Nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi bajnokságokon is kiemelkedően szerepeltek. A szép eredményeket tegnap serlegekkel és érmekkel díjazták az edzők a Várkonyi iskolában.

Sikeres évet zártak a ceglédi atléták. Összesen 23 versenyen vettek részt, ahol nagyon szépen szerepeltek a fiatalok – mondta Keszthelyi Ferenc szakosztályvezető.

KESZTHELYI FERENC, szakosztályvezető, CVSE Atlétikai Szakosztály: ,,Az év első nemzetközi versenye a Budapest válogatottal Dortmund-ban volt, ahol két versenyző képviselte az atlétika szakosztályunkat. Keszthelyi Luca és a Révész Levente és nagyon szépen szerepeltek, mind a ketten megkapták az atlétika tornán a korosztály legjobb atlétája serleget. Május-júniusban pedig a magyar diák válogatottnak volt versenye, Lengyelországban, ahol 8 ország versenyzői mérték össze az ügyességüket. Ott pedig Tóth Gergő és Keszthelyi Luca képviselte a CVSE Atlétika Szakosztályát.”

Gergő a 144 cm-es magasugró teljesítményével a középmezőnyben végzett, Luca pedig a 167 cm-es eredményével megnyerte a nemzetközi versenyt és ezzel együtt új korosztályos magyar csúcsot ugrott. De mindemellett a magyar bajnokságokon is szépen szerepeltek a fiatalok. A szakosztályvezető az idei év céljairól is beszélt.

KESZTHELYI FERENC, szakosztályvezető, CVSE Atlétikai Szakosztály: ,,2018-ra az alapvető célunk, hogy ez a sok gyerek itt maradjon és hogy tudjunk edzeni először is. Ugyanis kint a CVSE pályán már majdnem minden részt szétdúrtak, tehát gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy már sehol nem tudunk edzeni. De megpróbáljuk megoldani, alternatív megoldásokkal. Alapvető cél, hogy a gyerekeket megtartsuk.”

Keszthelyi Luca egyébként másodikos kora óta edz, még az egyik tanárnője indíttatására kezdett el az atlétikával foglalkozni.

KESZTHELYI LUCA: ,,Akkor még nem volt ez az egyesület és onnan indult, hogy apa felkereste Tamás bácsit, hogy foglalkozzon velem és hát elkezdett edzeni és jöttek többen is. Így alakult meg a sportegyesület, utána pedig annyira megszerettem az atlétikát, hogy elkezdtem magasat ugrani, mert nekem ez egy gyerekkori álmom volt, mert régen láttam a tévében a magasugrást és én is nagyon ki akartam próbálni. Elmentünk Albertirsára és ott elkezdtem magasat ugrani.”

Lucának nagy tervei vannak, hiszen egyszer majd szeretne kijutni az olimpiára is. Egy másik fiatal Tóth Gergő is szép eredményt tudhat maga mögött, Budapesten a Syma-csarnokban az egyik versenyen 144 cm-et ugrott. Ő egy családi példa miatt kezdte el az atlétikát.

TÓTH GERGŐ: ,,Én az unokatesómat láttam, hogy magasat ugrik és akkor így megtetszett a magasugrás.”

A szép eredményekért serlegeket, kupákat és érmeket adtak át a fiataloknak.