Ezüstérmes a serdülő csapat

645

Június első hétvégéjén Pesterzsébeten küzdöttek a legjobb diák és serdülő kötöttfogású birkózócsapatok a Kruj Iván Sportcsarnokban. Mind a két korosztályban 19-19 csapat vívta ki az indulási jogot. Szombaton a diákoknál a Cegléd nem jutott a döntőbe. A Ceglédet kiverő Monor végül az ezüstérmet szerezte meg.
Vasárnap a serdülők mérték össze a tudásukat. A bejutott 19 csapatból végül 14 mérlegelt a bajnokságra. A csapatokat hat csoportba sorsolták, ahol a CVSE birkózói az egriekkel kerültek szembe, s a Cegléd 29-19 arányban győzött. Ezzel a legjobb hat közé került. A középdöntőben a hat csapatot két hármas csoportba sorsolták, és itt a ceglédiek a Soltvadkert és az Esztergom együtteseivel küzdöttek meg a döntőbe kerülésért. A középdöntő első mérkőzésén a Soltvadkert ellen a Cegléd magabiztos, 30-14-es győzelmet aratott. A következő mérkőzésen egy szorosabb, de egyértelmű győzelem következett az Esztergom ellen 24-18-ra. Ezzel a Cegléd a döntőbe jutott, ahol a bajnoki címért a házigazda ESMTK-val mérte össze az erejét.
A döntőben a CVSE már nem bírt a teljes csapattal kiálló ESMTK-val és 33-13-as vereséget szenvedett. Ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek, mivel a gárda majdnem fele még csak utolsó éves diák és a csapat nagy része egy súlycsoporttal fentebb birkózva érte el ezt a szép eredményt.
Serdülő kötöttfogású csb
1. ESMTK
2. CVSE
3. Dorog
4. Soltvadkert
5. FTC
6. Esztergom
Az ezüstérmes csapat tagjai: Józsa Attila, Grünberger Márk, Manczák Ruben, Rafael Dániel, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Csiszár Adrián, Szabó Richárd, Varró Zoltán, Pék Norbert, Csiszár Márkó, Komáromi Viktor és Ujszászi Szabolcs.