Fejlesztések Ceglédbercelen

1451

Három épület energetikai fejlesztésére nyert forrást Ceglédbercel. Az Idősek Otthonát és az Egészségházat hőszigetelték és napelemeket szereltek fel, a Petőfi utcai iskola pedig a szigetelés mellett új nyílászárókat kap. Ez 30, de akár 50%-os energia megtakarítást is jelenthet épületenként.

KEHOP-os pályázaton nyert Ceglédbercel középületeinket fejlesztésére és már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok – mondta a polgármester, Török József. Az Idősek Otthona tavaly épült konszolidációs forrásból, most pedig napkollektorokat szereltek fel rá és 18 cm vastag hőszigetelést kapott. az épület. A másik épület az Egészségház, ahol tavaly beszerelték a klímát, idén pedig napkollektorokkal látták el és szigetelték az épületet.

TÖRÖK JÓZSEF, polgármester: ,,A következő a Petőfi utcai iskola – még az intézmény átadása előtt eldőlt ennek a pályázatnak a beadása.  Mint az épület tulajdonosai a nyerés pillanatában örömmel fogadtuk, ha már nem is mi vagyunk az épület működtetői, de mint tulajdonosok gondoskodunk arról, hogy a ház új nyílászárókat kapjon, szintén 18 cm-es küldő hőszigetelést és három évvel ezelőtt már megvalósult napelem rendszerével, így a ház komplett lesz.”

A polgármester azt is elmondta, ha lesz lehetőség az Egészségházban és az iskolában szeretnék majd felújítani a gázkazánokat is.

TÖRÖK JÓZSEF, polgármester: ,,Mégpedig kondenzációs, a mai kor követelményeinek megfelelően felszerelt kazánok lesznek az épületben. Energia megtakarításban vélhetőleg 30%-ot fog jelenteni az Egészségházban, az Idősek Otthonánál én ezt többre becsülöm, az iskola esetében a napelemmel együtt ez már eléri a több mint 50%-ot.”

Így a működtetés kevésbé lesz megterhelő a tulajdonos és az üzemeltető számára, az épületek külseje pedig szép látványt nyújt majd a helyieknek és az arra járóknak is.