Félidőben az első energetikai felújítás

1324

Megközelítőleg félidőben jár a Táncsics iskola Népkör utcai épületének energetikai felújítása. Ez az épület az egyik a négyből, amelyek megújulására pályázaton nyert pénzt a város. Az iskola épülete hőszigetelést kap és persze új nyílászárókat építenek be. Mindettől pedig jelentős energia megtakarítást várnak.

Bejáráson tekintették meg a szakemberek, hogy halad a Népkör utcai, úgynevezett Kis Táncsics felújítása.  A művelődési központ, a könyvtár, a mozi és az iskola energetikai felújítására Kehop pályázaton nyert 248 millió forintot a város.

SZEBENI DÁVID ügyvezető Ceglédi Városfejlesztési Kft:  „A munka itt a Népkör utcában, a Táncsics iskolánál kezdődött meg legelőször. Rendkívül fontos, hogy minél előbb elvégezzék a munkálatokat, hiszen szeptember 1-jén kezdeni kell az iskolát. Elég sok bejáráson túl vagyunk. Ahogy látható, a falakra már felkerült a hőszigetelés. Rengeteg új nyílászárót is lehet már látni. Ajtókat, ablakokat vegyesen.”

De tankerületi forrásból a tetőt is kijavítják majd. A hőszigetelő burkolat már felkerült, és majdnem minden nyílászárót ki is cseréltek a szakemberek. Most úgy tűnik, tartható is a határidő és szeptemberben birtokba vehetik a gyerekek az épületet.

RIMÓCZI GÁBOR igazgató Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola: „Nagy öröm számomra, hogy ennyire megújult ez a környék és maga az intézmény is megújul. Én ígéretet kaptam rá, hogy természetesen szeptember 1-jén birtokba tudják venni a gyerekek az iskolát. A felújítás egyébként azért nagyon fontos, mert így a gázszámlánk kisebb lesz, az energetikai megtakarításunk jelentős összeget fog kitenni.”

Az energetikai felújítások pedig tovább folytatódnak majd, hiszen a másik három intézmény esetében is szinte ugyanilyen munkákat kell még elvégezni.