Felkészültek a télre

861

Új járdatakarító géppel és sószóróval bővítette gépparkját az Elastic ’91 Kft. Így összesen mintegy 15 hótakarító járművel készülnek a tél kihívásai elé. Évek óta a cég végzi a város fenntartásában lévő, elsősorban belvárosi utak hómentesítését. Az ügyvezető ma a város vezetőinek mutatta meg a gépparkot.

Kisebb és nagyobb gépek, utca és nagyobb út hóeltakarításához szükséges járművek is rendelkezésre állnak-mutatta az Elastic ’91 Kft. ügyvezetője ma délelőtt. A gépszemlén a cég ügyvezetője a polgármesternek, az aljegyzőnek és a városüzemeltetés illetékeseinek mutatta be a járműparkot.

KÁROLY FERENC, ügyvezető, Elastic ’91 Kft.. Jelenleg hat darab járdatakarító gép van a járdák tisztítására, plussz egy tartalékgépünk van rá, tehát összesen hét. Három darab multicar, összkerékhajtású, amiből kettő darab sószóróval is rendelkezik.

Ezenkívül hat darab nehézjármű áll rendelkezésre az utak tisztítására-tette hozzá az ügyvezető.

KÁROLY FERENC, ügyvezető, Elastic ’91 Kft.: Van még kettő homlokrakodónk, ami a só rakodását illetve homok rakodást, esetleg édesítő anyagok rakodását fogja szolgálni.

A szerződésben vállalt területeket hómentesíti a cég, vagyis a város fő közlekedési útjait, a Kossuth Ferenc utcát, a Rákóczi utat, a főutcák köztes utcáit, a piactér környékét, a Kossuth és Szabadság teret, beleértve természetesen a kerékpárutakat. Mintegy 65 kilométer az az úthossz, amit síkosságmentesítővel kell kezelni, és 65 kilométernyi olyan út, amit síkosítás mentes anyaggal tisztítanak-tette hozzá az ügyvezető.

KÁROLY FERENC, ügyvezető, Elastic ’91 Kft. Van 15 kilométer kerékpárút és van 75 ezer négyzetméter szervízút, lépcsők, járdák, amik ide tartoznak.

A gépek mellett több mint 250 tonna só is rendelkezésre áll, és ha szükséges homokkal is tudják majd az utakat szórni- mondta Károly Ferenc.