Felújítják a Lövész utcai óvodát

555

Nyílászárók cseréje, lapostető hő és vízszigetelése, új fűtési rendszer kialakítása – egyebek mellett a szakemberek ezeket a munkálatokat végzik a Lövész utcai óvoda épületén. Az önkormányzat pályázat útján nyert pénzt az intézmény energetikai felújítására.

Így néz ki most a Lövész utcai óvoda. Az épületben már zajlanak a munkálatok, hiszen pályázati pénzből megújulhat az intézmény. Az energetikai felújítás keretein belül elkészül a tető szigetelés, valamint villámvédelmi rendszert is kialakítanak. Továbbá a homlokzati nyílászárók eddig ki nem cserélt elemei helyett új, fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárókat építenek be. De emellett korszerűsítik a fűtési és világítási rendszert. Az épület belső felújítása során két csoport szobát nagyobbá alakítanak, valamint elkészítik az új tálalókonyhát, a dolgozói öltözőket és a nevelői helyiséget. A meglévőnél nagyobb tornaszoba épül és teljesen átalakítják a csoportokhoz tartozó öltözőket, vizesblokkokat. Mindemellett megújulnak a burkolatok, a közlekedők álmennyezetet kapnak. Akadálymentes bejáratot, valamint mosdót is kialakítanak. A kibővített udvaron új játéktárolók lesznek és megújul a járdák egy része. A felújítás két ütemben valósul meg, az első ütemben a külső munkákat végzik el, így nem akadályozzák az óvoda működését. A belső felújítást pedig a jövő évi nyári leállás alatt készítik el. A munkálatok várhatóan 2019 augusztus végéig befejeződnek.