Felújítják a megállót

1108

Felújítja a város a Posta előtti buszmegállót. Kiveszik az ott maradt tuskókat, felbontják a burkolatot, hogy új kerüljön a helyére. Új növényeket is ültetnek és a buszváró is megújul majd. A munka elvégzésére 60 napot kapott a kivitelező. A posta elől induló buszok ez idő alatt a drogéria előtti megállóban állnak meg.

 Már felbontották a burkolatot, szállítják el a törmeléket, hogy a bontás után neki lehessen kezdeni a terület teljes megújításának. A munka gyakorlatilag egy korábban elindult folyamat következő része.

DR. NAGY LAJOS aljegyző: „A posta előtti területen folytatódik a járdafelület rekonstrukció, ami elkezdődött korábban és a Katolikus bazársoron történt meg a legutóbbi résznek a feljavítása. Itt most a posta előtt egyrészt a járda felújítása történik meg, másrészt a növényzetet újítjuk meg. Ugye ott ki lettek vágva a régi öreg japán akácok, amik felnyomták a járdafelületet. Ezeket kell kiszedni, szakszóval élve kituskózni onnan.”

A tuskók helye természetesen nem marad üresen. Új növényzetet fognak telepíteni ide a szakemberek. De az utasok buszváró nélkül sem maradnak. Az is megújul majd a munkálatok keretében. Sok munka vár tehát a kivitelezőre, ezért arra nem szabad számítani, hogy néhány hét alatt elkészül.

DR. NAGY LAJOS aljegyző: „A munkálatokat a kivitelezőnek a munkaterület átvételét követő 60 nappal kell befejeznie a szerződés szerint. Ez azt jelenti, hogy szeptember, illetve még október hónapban is folyni fog a munka. Ezúton is szeretnénk kérni és megköszönni az utasok és a posta ügyfeleinek türelmét és megértését.”

A posta előtti egyébként igencsak forgalmas buszmegállót természetesen nem iktatták ki a menetrendből. Az ott megálló buszok a munkálatok alatt néhány méterrel arrébb, a drogéria előtt állnak meg és teszik le vagy veszik fel az utasokat.