Figyelem, új parkoló övezetek!

3849

Mától működnek az új fizető parkolók a városban. A Rákóczi út a Teleki utcáig, valamint a Múzeum utca is parkoló övezetként működik mostantól. Az egy órára eső parkolási díj összege nem változott, mindenhol kétszáz forint. Változás, hogy ezentúl a szombati napokon ingyen lehet parkolni.

A mai naptól figyelmesnek kell lennie azoknak, akik a Rákóczi út Teleki utcáig tartó szakaszán, vagy a Múzeum utcában szeretnének parkolni. Az új helyeken két parkoló automatát helyeztek ki és az övezetet tábla is jelzi.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Nonprofit Kft.: ,,A Rákóczi útnál fontos, hogy mindkét oldal fizetős, tehát nem csak a jobb oldal, hanem a bal oldal is. Ezzel párhuzamosan viszont a szombati parkolás megszűnt. Tehát szombaton a város egész területén, ahol eddig fizetni kellett nem kell fizetni a parkolásért.”

A városban továbbra is megmarad az egy zónás parkolási rend, azaz bármely automatában váltott szelvény, mobilparkolás, vagy bérlet érvényes az övezetbe bevont utcák összes pakolójában. A parkolójegyek mobiltelefonon is megvásárolhatóak. A parkolójegy kiadó automaták oldalára matricákat helyeztek ki, amelyek tartalmazzák a parkolás indításhoz és leállításhoz szükséges telefonszámokat, zónakódot. Valamint a mobil applikációk letöltéséhez szükséges QR kódot.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Nonprofit Kft.: ,,A kedvezmények változatlanok maradtak, tehát a 70 év feletti saját gépjárművel rendelkezők ingyen parkolhatnak. A nyugdíjasok kedvezményes 1100 forintos parkolási bérletet válthatnak, valamint a fizető övezetekben lakók, ott dolgozók 4000 forintos havi kedvezményes bérletet tudnak váltani a Várvag Kft. ügyintézési irodájában.”

A fizető parkolók üzemelési ideje hétfőtől-péntekig reggel 7 órától este 6 óráig tart.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Nonprofit Kft.: ,,Valamint azt azért el kell mondani, hogy a parkolásból befolyó pénz összegeket azt a város nem önkényesen használja. Ezeket a forintokat parkolókat, utakat újítunk fel, ez volt tavaly is, megújult a Katolikus templom melletti parkolók felújítása, idén ebből készül el a Katolikus iskola előtti parkoló. Továbbá bízunk benne, hogy további parkolókat tudunk felújítani.”

További információ a Várvag Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kérhető.