Fogadalmat tettek az elsősök és az új pedagógusok

1722

Fogadalmat tettek a Református iskola kiselsősei és az intézmény új pedagógusai. Tették mindezt az iskola alsós diáktársaik és szüleik jelenlétében a Református nagytemplomban. De itt búcsúztak az intézmény nyugdíjba vonuló óvodapedagógusától is. Égerháziné Rózsavölgyi Lillát is köszöntötték a meghitt ünnepség keretében.

A Református Általános iskola és óvoda alsó tagozatos diákjai és persze a szülők töltötték meg a jeles ünnep alkalmából a Református nagytemplom padsorait.   Énekszó is köszöntötte a legkisebbeket és persze az intézmény új pedagógusait is. Hiszen ők is most tettek fogadalmat.

ÓCSAI TIBOR református lelkipásztor: „És hogy mire is tesznek fogadalmat? A tanárok arra tesznek fogadalmat, hogy a hivatásukat jól betöltik, hogy példát mutatnak a többieknek és különösen azoknak a gyerekeknek, akiket ők nevelnek. Együttműködnek a tanár kollégákkal és evangéliumi szellemben nevelik a gyermekeket. Mindezt egyházunk, népünk dicsőségére.”

Természetesen az elsősök számára is ünnep volt ez a nap. Ők is fogadalmat tettek.

ÓCSAI TIBOR református lelkipásztor: „Ti pedig majd arra tesztek fogadalmat, hogy bizony engedelmesek lesztek tanáraitoknak, tanítóitoknak, szüleiteknek, tisztelitek őket és oda szánjátok magatokat a tudásnak, mindannak, amire tanítanak benneteket.”

A picik fegyelmezetten és szépen mondták el a fogadalom szövegét. De most köszöntötték az intézmény egyik nyugdíjba vonuló óvodapedagógusát is. Szolgálati emlékérem” kitüntetésben részesült Égerháziné Rózsavölgyi Lilla óvónő. Őt köszöntötték tehát az ünnepélyes fogadalomtétel után.