Folytatódik a határvadász toborzás

1666

Tovább folytatódik a határvadászok toborzása, tegnap például a Ceglédi Rendőrkapitányságra várták az érdeklődőket. Egy abonyi férfi, Pinviczki György is részt vett a tájékoztatón. Őt főtörzsőrmester édesapja és a hazaszeretete motiválja a képzés elvégzésére.  A jelentkezőket alkalmassági vizsgára várják, leellenőrzik életvitelüket, majd fél éves képzést kapnak, ami után vizsgázniuk kell.

„Kezdje meg a felvételi eljárást és legyen ön is határvadász” – szól az országos felhívás. A rendőrség már jónéhány településen tartott toborzást. Most ismét Ceglédre érkeztek. Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiírt határvadász pályázatra a 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várják. Tegnap a Ceglédi Rendőrkapitányságon egy abonyi férfi, Pinviczki György is érdeklődött, szívesen jelentkezne határvadásznak.  

PINVICZKI GYÖRGY: ,,Mindenféleképpen az, hogy szolgáljam a hazámat, minden áron és még az, hogy bizonyítsak, hogy én is érek annyit mint a többi ember.”

Őt főtörzsőrmester édesapja és a hazaszeretete motiválja a képzés elvégzésére.

PINVICZKI GYÖRGY: ,,Apukám a BRFK-nál fegyőr és főtörzsőrmester, akit most nyugállományoztak.”

Ha valaki határvadász szeretne lenni, akkor a jelentkezési laphoz csatolnia kell a bizonyítványai másolatát és a háziorvos igazolását arról, hogy első körben alkalmasnak találja a jelöltet. A feltételeknek megfelelő jelentkezők a rendészeti szakgimnáziumoktól és a rendőrség szakembereitől kapnak képzést. A munkabér már az alapképzés időtartama alatt megilleti őket, ez bruttó 150 ezer forint. Ha teljesítik az alapvizsgát, rendőr őrmesterként már több mint 220 ezer forintos bruttó alapbért keresnek és további négy hónapon keresztül folytatódik a képzésük az őr-járőrtárs oktatási modulban, a komplex szakmai vizsgáig. Határvadász szolgálatukat szakmai jogosítványaik megszerzése után kezdhetik el.