Futsal Bajnokság Cegléden

1089

Országos Ifjúsági Futsal Bajnokságot rendezett a Bem iskola a Gál József Sportcsarnokban. A megmérettetésen a szakképzési centrumok tagintézményei vettek részt. Érkeztek Vácról, Érdről, Kiskunhalasról is, de természetesen ceglédi diákok is képviselték a várost.

Idén is nagy volt az érdeklődés az országos Futsal Bajnokság iránt. Sokan vettek részt a megmérettetésen a ceglédi sportcsarnokban. Most a Bem iskola szervezte a szakképzési centrumok tagintézményeinek versenyét.

SZABADI ZOLTÁN, szakmai főigazgató-helyettes, Ceglédi Szakképzési Centrum: ,,Az ötlet az egy mátészalkai Szakképzési Centrumból indult és most idén másodszor kerül megrendezésre az országos Futsal Bajnokság. Kivételesen szakképzési centrumok tagintézményeinek részére. Így kerülhettünk mi is bele, illetve mai vendégeink, két iskola jött Vácról, egy Érdről és egy pedig Kiskunhalasról. Látszik, hogy két megyét felölelő bajnokságról van szó és ez az előszobája úgymond az országos döntőnek. Egy csapat fog továbbjutni.”

A sportversenyeknek nagy szerepe van a fiatalok életében, hiszen a mozgásra és a kitartásra ösztönzi őket.

SZABADI ZOLTÁN, szakmai főigazgató-helyettes, Ceglédi Szakképzési Centrum: ,,Nagyon fontosnak tartjuk a főigazgatóval és a vezetőséggel mindent meg is teszünk az érdekében, hogy minél színesebb sportolási lehetőséghez jussanak a diákok, nagyon fontos. Tudjuk nagyon jól, hogy az, aki sportol sokkal immunisabb a betegségek ellen ezért nagyon fontos ezt úgymond erőltetni a diákoknál. De szép számmal meg is jelennek ezeken az eseményeken, úgyhogy nincs probléma.”

A futsal egyébként a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata. A megmérettetésen természetesen a ceglédi diákok is szép számmal vettek részt.

GABAI MARTIN: ,,Igazából a tesi tanárom mondta, hogy lesz ez a verseny, aztán kiválasztotta a diákokat, hogy ki az, aki úgy gondolja, hogy jöhetne. Mi meg természetesen nagylelkűen jöttünk, szeretünk focizni. A csapatból már többen játszottak egyesületnél, azonban már abba hagytuk és ezért jöttünk erre a versenyre.”

Martin már gyerekkora óta rendszeresen focizik.

GABAI MARTIN: ,,Tesómmal játszottunk régen sokat, aztán ő elkezdett versenyszerűen sportolni és ő szerettette meg velem a focit.”

A legjobb csapat továbbjut a döntőbe, de természetesen az első három helyezettet most is díjazták, sőt minden csapat kapott oklevelet és egy labdát is.