Gazdájukra várnak

1261

Szilveszter napján a hangos tűzijátékozás miatt három kutya került a ceglédi menhelyre, másnap pedig már nyolc – mondta Soltész Lászlóné. Valószínűleg több kis kedvenc még az utcákon kóborolhat, ezért kérik, akinek hiányzik a kutyája látogasson ki a menhelyre hátha ott találja. Az elveszett kis kedvencek fotóit a menhely facebook oldalán – Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd – is megoszthatják, hiszen ez is nagyban elősegíti megtalálásukat.

Az emberek élvezik és jól érzik magukat, de a kutyák számára óriási stresszforrás a szilveszteri tűzijátékozás. Már eltelt pár nap, de még mindig nagyon sok kutyát keresnek – mondták a ceglédi menhelyen.

SOLTÉSZ LÁSZLÓNÉ, Állatmenhely Nyílt Alapítvány: ,,Nekünk szerencsénk volt, hiszen Szilveszter napján három kutya került be, egy napközben, kettőért pedig éjszaka kellett kimenni. Újév napján már más volt a helyzet: nyolc kutya került be a menhelyre, tehát valószínűleg nagyon sok kutya még úton van. Akinek elveszett a kutyája nyugodtan a facebook oldalunkon is megoszthatja a kedvence fotóját, mert nagyon sok állatbarát van, aki segít a megosztásokban, így hamarabb visszakerülhet a gazdához.”

A legjobb ilyenkor, ha beengedik a kutyát a lakásba, vagy egy zárt garázsba, így kevésbé lesz szörnyű számára a szilveszter éjjel.

SOLTÉSZ LÁSZLÓNÉ, Állatmenhely Nyílt Alapítvány: ,,Szilveszter napján szerintem már ne vigyék sétálni a kutyákat, vagy ha szükségszerű akkor is dupla pórázzal, mert ha valahol egy petárdát földobnak akkor a kutya annyira megijedhet, hogy kirántja magát az ember kezéből. Úgy gondolom, hogy ezen a napon a félős kutyákat nem szabad sétálni vinni. Mindenki ismeri a kutyáját és tudja, hogy mennyire fél a petárdáktól a durrogástól.”

Kérik, hogy akinek eltűnt otthonról a kutyája látogasson ki a menhelyre, hát ha ott találja. Valamint az elveszett kis kedvencek fotóit a menhely facebook oldalán – Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd – is megoszthatják, hiszen ez is nagyban elősegíti megtalálásukat.