Gólyatábor Cegléden

1379

Mintegy 100 diák vett részt a Nyíregyházi Egyetem gólyatáborában Cegléden. A fiatalok szerdán érkeztek és egészen vasárnapig maradnak a Budai úti erdei iskolában. Addig pedig színes programok, vetélkedők és persze esténként bulik várják őket.

A párnacsatázás is a csapatok feladata volt. A Nyíregyházi Egyetem gólyái már harmadik napjukat töltik a ceglédi erdei iskolában. A főszervező arról beszélt miért éppen itt rendezték meg a gólyatábort.

NAGY ARABELLA HENRIETTA, főszervező: ,,Nyíregyháza eléggé messze van Ceglédtől és szerettük volna mind a szervezőket, mind a gólyákat kicsit kiszabadítani a saját kis közegükből és egy picit távolabb hozni az otthonuktól. Így esett Ceglédre a választás. Közrejátszott a fürdő közelsége, a tábor szépsége, berendezkedése, minden.”

A táborban nagyon jó a hangulat, a fiatalok pedig napról napra egyre oldottabbak és nagyon élvezik a különböző feladatokat is.

NAGY ARABELLA HENRIETTA, főszervező: ,,Olyan feladatokat tettünk össze az öt napban, ami összekovácsolja őket. A csapatok is úgy vannak kialakítva, hogy különböző szakosok vannak egymással, akik lehet az egyetem alatt nem is találkoznak, de így összetudnak barátkozni az öt nap alatt.”

Az egyik gólya például Püspökladányból érkezett, ő testnevelés-természetismeret tanár szakra fog majd járni és mint mondta nagyon elégedett a gólyatáborral.

VADÁSZ LÚCIA: ,,Nagyon tetszik, sok emberrel ismerkedtem meg, jók a programok. Nincs egy szabad percünk nem unatkozunk, nagyon jó bulik vannak este.”

A versenyek és a bulizás mellett a strandolásra is lesz idő, a fiatalok kipróbálják a budai úti fürdőt is.