Gyerekek alkotásait mutatták be

1616

Festmények és rajzok töltötték meg a Szent Kereszt Katolikus Iskola auláját. A Tetz Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatták be alkotásaikat, melyeken keresztül az is jól látszódik, hogyan fejlődött a tehetségük az évek során.

Fák, gyertyák, virágok is láthatóak azokon az alkotásokon, melyeket a Tetz Alapfokú Művészeti Iskola növendékei készítettek. A szebbnél szebb rajzok és festmények a Szent Kereszt Katolikus Iskolában megtekinthetőek.

MIHÁLKA GYÖRGYNÉ, igazgató, Tetz Alapfokú Művészeti Iskola: ,,Nemsokára lesz az év végi nagy kiállítás is, de talán mutatkozzunk be, itt helyben, ahol a gyermekeink járnak iskolába, hogy mindenki lássa, hogy egész évben mit ügyködnek. A délutánokat nagyon szép művészeti ágnak szentelik és szeretnék megmutatni, hogy ez milyen eredménnyel jár.”

Az alkotások az igazgatót is lenyűgözték. Rajta László úgy fogalmazott, a diákokon látszik, hogy komolyan veszik a művészetet, hiszen átgondolt, jól kidolgozott képeket készítettek.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda: ,,Fontos kirajzolni magunkból azt, ami bennünk van, ha nem tudjuk szavakkal kifejezni és ennek kapcsán tudom mondani, hogy a gyertyás kimondottan nagyon tetszenek, a kedvenceim lettek. Lehet látni rajta, hogy hogy lehet egy gyertyát különbözőképpen látni és ábrázolni. A rajzok arról mesélnek, hogy az alkotójuk miként látja egy gyertyának szimbólumát és mondanivalóját.”

Rajta László arról is beszélt: támogatja ezeket az alkotói délutánokat. Bár nem járnak túl sokan, de itt nem is ez számít – folytatta. Nem a létszám, hanem a minőség a fontos és az, hogy ezek a gyerekek továbbvigyék a képzőművészet jelentőségét.