Gyermek Zenei Fesztivál

1938

Fesztivál helyszínné változott egy napra a Táncsics iskola udvara. Ma tartották a gyermek zenei fesztivált, amely most is épp olyan sikeres volt, mint az előző években. Az eseményen egyéni, duett és csoportos produkciókat is hallhatott a közönség. Sőt, a program végén adta első koncertjét a tanárokból álló zenekar. A programra az iskola volt diákja, a profi ökölvívó, Szellő Imre ellátogatott.

A gyerekek énekétől volt hangos ma délelőtt a Táncsics Iskola Eötvös téri épületének udvara. Ötödik alkalommal rendezték meg a Gyermek Zenei fesztivált. A programra nagy izgalommal készültek a diákok.

BAJNÓCZY ÁGNES: Egy-két hete készültünk erre a napra. Én külön fogok énekelni zongorázni, illetve osztályprodukció és egy duettet fogok énekelni, illetve még a nővéremmel is éneklek.

Csoportos produkciókat, duetteket és egyéni műsorszámokat is hallhatott a közönség. A Fesztiválon természetesen fellépett az iskola alsó és felső tagozatos énekkara is. A rendezvény a közelmúltban rendezett Táncsics est mellett kiváló lehetőség, hogy a gyerekek megmutassák énekes, vagy hangszeres tehetségüket. A színvonalas rendezvényről a ceglédi Tankerület referense is elismerően szólt.

POLÓNYI PÉTER, referens, Ceglédi Tankerület: A zene és a gyerekek nagyon sok mindenben hasonlítanak egymáshoz. Lehet hogy néha picit fáradtak, lehet hogy néha picit szomorúak, de a legtöbbször vidámak, mozgékonyak és ami a legfontosabb, képesek arra, hogy mindenkit jobb kedvre derítsenek.

A gyermek zenei fesztivál minden évben nagy siker. A szülőket, nagyszülőket és a zeneszerető lakosságot is szívesen látták a programra. Idén árnyékolót helyeztek az udvarra, hogy a nagy melegben minél komfortosabban érezze magát a közönség. Az igazgató Rimóczi Gábor köszönetet mondott kollégáinak a fesztivál előkészületében nyújtott munkájukért és örömmel számolt be róla, hogy tovább fejlődik az iskola zenei oktatása.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: Itt is beindítjuk majd a furulyaszakkörünket, most tudtunk vásárolni furulyákat. Megpróbáljuk kicsit bővíteni a zenei repertoárunkat. Sőt, örömmel tudom bejelenteni, hogy a tanárok között is egy zenekart tudtunk létrehozni és lesz tanári koncert is.

A pedagógusok koncertje is nagy sikert aratott, éppúgy mint az összes produkció. A gyerekek közül sokan járnak a Rocksuliba és a Zeneiskolába. Vannak akiknek határozott elképzelésük van a jövőjükről.

BAJNÓCZY ÁGNES: Én öt éve éneklek illetve zongorázom és a kecskeméti Kodály Zoltán Gimnáziumba szeretnék tovább menni magánének szakra.

A fesztiválon Táncsics fabatkáért, vagyis az iskola fizetőeszközéért limonádét és finomságot is lehetett vásárolni.