Győzelem 47 év után!

661

Közel fél évszázados sikertelen szériát szakított meg a Cegléd vasárnap, amikor – a labdarúgó NB II harminckettedik fordulójában – a Szolnoki MÁV együttesét fogadta. A vendégeket ezt megelőzően 47 éve győzte le utoljára a CVSE.
23. perc: Farkas András húzott el a partvonal mellett, beadását Nyilas egyből kapura lőtte, Gazsi védett.
25. perc: Ekkor Nyilas játszott a tőle talán lövést váró védők között Szilágyihoz, aki a rövid sarkot vette célba és el is találta azt, 1-0.
30. perc: Damásdi került lövőhelyzetbe. A lövésből végül beadás lett. A labda pedig a menteni akaró Balogh lábáról került be a bal alsó sarokba. Öngól, 2-0.
45. perc: Nyilas jobb oldali szabadrúgása szállt át a védők és a támadók feje felett, ami így eljutott a hosszú oldalon helyezkedő Farkashoz. Nagy helyzetet hagyott ki a hátvéd, mert nem találta el a labdát.
Fordulás után is a Cegléd akarata érvényesült.
52. perc: Damásdi játszott pontosan Asztalos elé, akinek közeli lövését Gazsi bravúrral mentette.
61. perc: Ismét Damásdi jeleskedett, aki az első félidei gólpassz után most gólt is szerzett. A jobb felső sarok felé szálló labdába a kapus csak beleütni tudott, 3-0.
DAMÁSDI ALEX /játékos, CVSE/ interjú.
65. perc: Az újabb hazai helyzetből Farkas találhatott volna be a kapuba, de fejese mellé szállt.
68. perc: Szépíthetett volna a Bonivárt két sárga lapos kiállítása miatt ekkor már 10 emberre fogyatkozó Szolnoki MÁV, de Jasarevic átadását Pintér közvetlen közelről mellé lőtte.
73. perc: Sándor indította Ágostont. A fiatal szélső beadását Albert előrevetődve fejelte kapura. Bravúros támadás volt, ami Gazsi bravúrja miatt nem végződött góllal.
77. perc: Pintér szögletét Olasz fejelte kapura, de Mursits a helyén volt.
81. perc: Szilágyi játszotta magát hatalmas helyzetbe. Közvetlen közelről lőtt is. A labda az önfeláldozón vetődő Gazsiban akadt meg.
92. perc: Asztalos a jobbszélről ívelt kapu elé. A beadás kicsit mélyre sikerült, de majdnem gól lett belőle. A keresztlécről pattant vissza a mezőnybe a labda.
A végeredmény 3-0 lett. A mutatott játék és a helyzetek alapján a hazaiak még nagyobb különbséggel is győzhettek volna.