Győzelem a Csákvár ellen

702

Az NB II kilencedik fordulójában a tiszta fehér szerelésben pályára lépő Csákvár együttesét fogadta a hazai mérkőzéseit Albertirsán rendező Ceglédi VSE. A találkozót Horváth Tibor vezette, segítői Csatári Tibor és Szécsényi István voltak. A mérkőzést megelőző, több órán át zuhogó égi áldás alaposan feláztatta a talajt, a víz több helyen meg is állt a pályán, így a csapatoknak nem csak egymással, hanem a körülményekkel is meg kellett birkózniuk. Az viszont nagy szerencse, hogy a találkozó kezdetére elállt az eső.

A kiegyenlített erők nagy csatájának első félidejében inkább mezőnyjátékkal teltek a percek. Ebben az időszakban csak egy igazán nagy helyzet alakult ki. Ez viszont góllal végződött: A 26. percben Damásdi kapott egy remek átadást. A Vasutas fiatalja elfutott a szélen. Nagyszerű beadására a kapu előterében Szilágyi érkezett, aki nem is hibázott. Megszületett tehát az első, s mint végül kiderült, az összecsapás egyetlen gólja. 1-0. Fordulás után egy ideig a hazaiak játszottak némi mezőnyfölényben, majd a vendégek átvették a játék irányítását. Ebben a játékrészben a korábbinál már többször forogtak veszélyben a kapuk. Nézzük is ezeket a legfontosabb eseményeket történésük sorrendjében. 53. perc: Asztalos indította Damásdit, aki az alapvonal mentén a kapu közvetlen közelébe került. Szilágyi várta is a begurított labdát, ami lepördült a lábáról, így elmaradt az újabb gól. Látványos, korszerű akció volt. 59. perc: Sándor célozta meg a kapu jobb alsó sarkát. A labda egy védőről pattant az alapvonalon túlra. 63. perc: Galambos szögletét Tar fejelte alig mellé. 82. perc: Jelena elé került a labda, akinek jobb alsó sarokba tartó lövését Mursits bravúros vetődéssel ütötte szögletre. 85. perc: Farkas András megkapta második sárga lapját is, így a kiállítás sorsára jutott. A megítélt szabadrúgásból Galambos ívelt az öt és feles környékére. A labdába nem tudott senki sem beleérni, így az az alapvonalon kívülre került. 92. perc: Sándor nagy erejű, bal sarok felé tartó szabadrúgása védésénél a Cegléd kapusa, Mursits bizonyította, hogy továbbra is remek formában van. Az életerős lövés nem is pattant ki tőle, így Jelena és Kiprich hiába érkezett abban reménykedve.

A vendégek erőfeszítése tehát nem gyümölcsözött az egyenlítő gólban, így végül a CVSE – csakúgy, mint tavasszal – 1-0-ra nyert a csákváriak ellen, amivel megerősítette pozícióját a középmezőnyben, míg a dunántúliak három szerzett ponttal továbbra is a tabella utolsó helyén állnak.