Győzött Érden a felnőtt csapat

432

A Ceglédi Kék Cápák kézilabdacsapatai közül öt korosztály is bajnoki mérkőzést játszott az elmúlt héten. Az NB II-ben versenyző felnőttek Érden nyertek, míg ugyanott kikaptak az ifik. A serdülők Simontornyán is megőrizték őszi veretlenségüket, az U14 mindkét meccsét behúzta Jászberényben, az U12 pedig kikapott a Plertől, majd legyőzték a házigazda Kunszentmiklóst.
Felnőtt mérkőzés
Érd U22 – Ceglédi Kék Cápák 26–29 (14–16)
Érd, 100 néző, vezette Herceg, Piller.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Tóth Adrien 8 (2), Kökény Hanna 7, Torgyik Rita 6, Vuléetic Suncica 5 (1), Dobos Renáta 1, Ade Sowunmi 1, Török Melinda 1, Peszeki Laura, Mód Klaudia, Kovács Alíz.
Hétméteres: 12/10, ill. 5/3.
Kiállítás: 12, ill. 18 perc.
Tóth Norbert edző: Ismét fontos mérkőzésre került sor a fiatal, ámde ügyes érdi csapat ellen. Nehézkesen kezdtük a meccset, de a 10. perctől fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ez egészen a végéig kitartott. A végjátékban jobban koncentráltunk és segített eldönteni a két pont sorsát. Sok hibával ugyan, de végig egységesen, egymásért küzdve sikerült diadalmaskodni a lányoknak, amihez gratulálok. És ahhoz is, hogy a fiatalság nem először bizonyítja be, hogy képes helytállni a felnőttek mezőnyében! Még egy mérkőzés vár ránk az őszi fordulóban, a Vecsés csapatát fogadjuk, ami egy izgalmas mérkőzést tartogathat számunkra.
Ifjúsági mérkőzés
Érd – Ceglédi Kék Cápák 42–22 (21–9)
Cegléd: Kató Krisztina (kapus), Kökény Hanna 8 (3), Peszeki Laura 7 (2), Kovács Alíz 3, Imregi Boglárka 2, Vágány Noémi 2, Benkő Barbara, Mód Klaudia, Farkas Fruzsina, Pető Luca.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/5.
Kiállítás: 18, ill. 10 perc.
Ade Sowunmi edző: A legnagyobb hibánk, hogy előre eldöntjük, mi lesz a mérkőzés végeredménye és hit, akarat nélkül kezdünk bele. Ma is ez történt. Rajtam kívül nem hitte el senki, hogy meglepetést okozhatunk és akár pontot szerezhetünk. Sajnálom, mert nagy vereségbe futottunk bele, nincs ekkora különbség a két csapat között.
Serdülő mérkőzés
Holler UFC – Ceglédi Kék Cápák 15–44 (8–21)
Simontornya, 20 néző, vezette Kovács, Mándli.
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 10, Tóth Fruzsina 8 (1), Orlov Katinka 7 (1), Kökény Hanna 6 (1), Vágány Noémi 5 (1), Kádár Kata 3, Baricza Viktória 2, Pintér Zsófia 2 (1), Imregi Boglárka 1, Simon Anna.
Hétméteres: 2/2, ill. 6/6.
Kiállítás: 0, ill. 2 perc.
Ade Sowunmi edző: Az év utolsó idegenbeli mérkőzésén egy nagyon barátságos csapatnál vendégeskedtünk. A lányok a védekezésre nem fordítottak elég figyelmet, így több gólt kaptunk, mint ami a célunk volt. Jó volt látni viszont, hogy végre felszabadultan sikerült játszanunk és megpróbálkoztak olyan dolgokkal, ami eddig kevésbé sikerült.
U14-es mérkőzések
Albertirsa – Ceglédi Kék Cápák 13–19 (5–6)
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Tóth Fruzsina 8 (1), Fehér Dorina 5, Pásztor Petra 3, Orlov Katinka 1, Horváth Evelin 1, Kapusi Annamária 1, Bodor Mónika, Józsa Luca, Csombai Mirella.
Hétméteres: 3/1, ill. 4/1.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.
Nagykáta SE – Ceglédi Kék Cápák 11–22 (4–13)
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Tóth Fruzsina 14 (1), Orlov Katinka 2, Horváth Evelin 2, Csombai Mirella 1, Pásztor Petra 1, Fehér Dorina 1, Kapusi Annamária 1, Bodor Mónika, Józsa Luca, Pokorny Szintia, Gigor Sztella.
Hétméteres: 1/1, ill. 2/1.
Kiállítás. 2, ill. 2 perc.
Spolmin Roberta edző: A hétvégén került sor az ősz utolsó fordulójára. Bár úgy utaztunk, hogy négy ponttal szeretnénk zárni a játéknapot, de azt is tudtuk, hogy maximálisan oda kell tennünk magukat, hiszen a korábbi fordulókban sem az Albertirsa, sem a Nagykáta ellen nem játszottunk maradéktalanul jól. Az Albertirsa elleni mérkőzés döcögősen indult, ugyanis meglepő felállásban védekezett az ellenfél, emellett sok ziccert is hibáztunk, de a játék tempójával nem volt gond. A mérkőzést azzal tudtuk megnyerni, hogy többen is felnőve a feladathoz, végre felvállalták az egy-egyezéseket, és végre nem „egyszemélyes hadseregként” próbáltuk megbontani az ellenfél védelmét. Egy kifejezetten küzdős mérkőzésen végül sikerült megszereznünk a két pontot. A második mérkőzés első félidejére nem lehet panasz, a másodikban viszont rengeteg volt a technikai hiba, és a helyzetkihasználásunk sem volt a legfényesebb, de ezekkel együtt is egy jó iramú mérkőzésen, fölényes győzelemmel tudtuk zárni a napot. A kapusok ezen a fordulón is remekül teljesítettek. Összességében gratulálok a lányoknak a győzelmekhez és a teljesítményükhöz!
U12-es mérkőzések
Kézilabda UP Bidwonder – Ceglédi Kék Cápák 31–4 (16–2)
Cegléd: Kuszkó Cintia (kapus), Ferenczi Lili 2, Kaposvári Vanda 1, Csombai Izabella 1 (1), Pintér Léna, Öhler Laura, Fleischmann Csenge, Kiss Eszter, Petró Zsanna.
Miklós KC – Ceglédi Kék Cápák 8–27 (3–15)
Cegléd: Kiss Eszter (kapus), Ferenczi Lili 9 (1), Kaposvári Vanda 8, Fleischmann Csenge 3, Csombai Izabella 2, Öhler Laura 2, Petró Zsanna 1 (1), Farkas Boglárka 1, Kuszkó Szintia 1, Pintér Léna, Dugasz Lilla.
Pudics Zsolt edző: Sajnos a szezon végére nagyon lelassultunk. Támadásban is és védekezésben is ólomlábakon kocogtunk, így az első meccsen az eddig még veretlen Pler minden megerőltetés nélkül átgázolt rajtunk. Nagyon sajnálom, mert annál sokkal jobbak vagyunk, hogy egy 31-4-hez így asszisztáljunk. A Békés ellen már javultunk valamicskét, de a 19 gólos győzelem ellenére sem lehetünk elégedettek, mert az elmúlt hetekben komoly lejtmenetben vagyunk. A küzdéssel most sem volt baj, de a szív mellé kell még néhány „apróság”…